OMSTRIDT: Eva Kjer, her foran sit hjem i Sønderjylland, har nå vagt å trekke seg. Foto: NTB Scanpix.
OMSTRIDT: Eva Kjer, her foran sit hjem i Sønderjylland, har nå vagt å trekke seg. Foto: NTB Scanpix. Foto: CLAUS FISKER

Regjeringskrisen i Danmark: Omstridt miljøminister trekker seg

Omstridte Eva Kjer Hansen har bestemt seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den omstridte miljø- og matvareministeren Eva Kjer Hansen trekker seg fra regjeringen.

Dermed unngår Danmark regjeringskrise.

Bare timer før insisterte lederen for det konservative partiet, Søren Pape Poulsen, på at Kjer Hansen måtte gå av, selv om partiet fortsatt støttet den borgerlige regjeringen til Lars Løkke Rasmussen.

– Jeg har i dag gitt statsministeren beskjed om at jeg trekker meg fra posten som miljø- og matvareminister, sa Kjer Hansen i en pressemelding lørdag morgen der hun gjorde det klart at hun ikke ville stå i veien for regjeringens framtid.

Kjer Hansen har vært anklaget for å ha villedet Folketinget med feil i miljøregnskapet i regjeringens landbrukspakke. Hun beskyldes derfor for å ha tatt mer hensyn til bøndene enn til natur og miljø.

Opposisjonen Rød Blok hadde derfor stilt mistillitsforslag mot henne, et mistillitsforslag som også det lille konservative partiet støttet, uten selv å ha signert det skriftlig.

Løkke Rasmussen har nektet å sparke Kjer Hansen og sagt at han heller ville ha nyvalg enn å avskjedige henne, og om hun ikke hadde trukket seg, hadde det derfor trolig gått mot regjeringskrise og nyvalg.