TOK SØLV: Malin sikret seg sølv i skyting.  (Foto: Tor Idar Aune, Norges Skytterforbund)
TOK SØLV: Malin sikret seg sølv i skyting.  (Foto: Tor Idar Aune, Norges Skytterforbund)

Malin (22) skjøt seg til EM-sølv

Malin Westerheim kunne juble for sølv på 10 meter luftrifle under Europamesterskapet i ungarske Györ fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Malin Westerheim skjøt til tider helt fantastisk både i kvalifiseringen og finalen, og kunne til slutt juble for sølv i finalen i Ungarn.

Kun to norske kvinner har tidligere vunnet medalje i denne øvelsen i EM. Anne Grethe Jeppesen vant gull i 1981 og Hanne Vataker bronse i 1991.

– Jeg er veldig glad og fornøyd. I kvalifiseringen jobbet jeg hardt hele veien gjennom, og i finalen tok jeg meg god tid og føler at jeg skjøt godt. Dette var herlig, sier Malin Westerheim.

Den norske jenta endte til slutt opp i en duell med serbiske Andrea Arsovic i finalen. Kun 0,3 poeng i favør Arsovic skilte de to skytterne før det siste skuddet. Der dunket den serbiske storskytteren inn 10,9 og avgjorde til sin fordel.

Bronsen gikk til sveitsiske Petra Lustenberger.

– Jeg er kjempefornøyd med EM-sølv. Det siste året har hatt både opp- og nedturer, men jeg har lagt ned mye arbeid og i det siste har alt klaffet, sier sølvmedaljevinneren, som innrømmer at nervene kom i finalen.

– Jeg har vært avslappet og i veldig godt humør hele tiden i Ungarn og gledet meg til å skyte. I pausen var jeg rolig og fikk blant annet en lang og fin samtale med min britiske finalekonkurrent Jennifer MacIntosh. Det var først da jeg kom innpå finalearenaen jeg ble nervøs. Men jeg taklet det godt, sier Westerheim.