EN «JÄTTEBURGER»: Denne burgeren har flere prøvd å spise opp, men alle må gi opp underveis. Burgeren til kjøkkensjef Anders Odelind er rett og slett for svær. (Foto: Restaurant Kalabra)
EN «JÄTTEBURGER»: Denne burgeren har flere prøvd å spise opp, men alle må gi opp underveis. Burgeren til kjøkkensjef Anders Odelind er rett og slett for svær. (Foto: Restaurant Kalabra)

Ingen klarer å spise opp monsterburgeren til Anders

Burgeren tar omtrent én time å lage og brødet må spesialbestilles én dag i forveien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele startet som en spøk fra en av stamkundene ved den svenske restauranten Kalabra i byen Sundsvall. Så da kunden dro fram bildet og utfordringen, gjorde kjøkkensjef Anders Odelind like så greit spøk til alvor.

– Han sa at han ville ha en sånn der på fredag, men jeg tenkte at 1,5 kg var litt lite så jeg kjørte på med 2,2 kg i stedet, sier Odelind til svenske Aftonbladet.

Den svenske restauranten selger vanligvis mye burgere ved siden av alt annet de har på menyen. Men etter at de la ut bilde av kokkens nye burger på facebook, har responsen vært enorm ifølge dem selv.

– Vi har servert åtte monsterburgere så langt, men forespørselen er stor. Så den må forhåndsbestilles hvis man ønsker å prøve og spise den, sier Johanna Bryngelsson som også jobber på Kalabra.

Og kanskje er det ikke så rart. For det 2,2 kg tunge beistet av en burger tar rundt en time å lage. Den er også så bred at brødet må spesialbestilles minst én dag i forveien.