Fremtiden fortsatt usikker for Sivertzen: – Vet ikke om jeg blir frisk

Stian Sivertzen (26) fikk permisjon fra sykehuset for å se vennene konkurrere i X Games, men fremtiden er fortsatt usikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): – Jeg har hatt en infeksjon i kroppen, og det er vanskelig å få bort. Jeg går på masse antibiotika, og det kommer til å ta flere måneder før jeg vet om jeg blir frisk eller ikke, sier han til TV 2 før han skal se halfpipe-finalen i Wyller.

– Er det fortsatt usikkert om du blir frisk?

– Jeg vet ikke, innrømmer han.

Fem dager i koma

Siden midten av januar har 26-åringen vært lagt inn på sykehus med en infeksjon i kroppen.

Legene har ikke hatt erfaring med behandling av sykdommen tidligere, og har fortsatt ikke kunnet gi svar på hvordan infeksjonen oppstod.

– Jeg trodde jeg hadde feber, også tok mamma meg med på legevakten. Heldigvis ble jeg lagt inn på Drammen Sykehus, og etter det har det egentlig ballet på seg, forteller han.

– Hvordan har dagene på sykehuset vært for deg?

– Jeg husker egentlig ikke så mye. Jeg har vært veldig dopet, og ligget fem dager i koma. Så det er to uker jeg har mistet, som jeg ikke husker omtrent. Jeg har hatt vanvittig mange vonde drømmer, det er det eneste jeg husker, sier Sivertzen.

Det er dessverre ikke første gangen Kongsberg-gutten har måttet være på sykehus over lengre tid.

I 2009 falt han stygt under prøve-OL i Vancouver, og pådro seg en rift på hovedpulsåren. Deretter bar det til operasjon, flere dager i kunstig koma, og beskjeden om at han ikke kunne kjøre snowboard igjen.

26-åringen kjempet seg tilbake, og tok femteplass i snowboardcross under OL i Sotsji, men sykdommen bringer frem de vonde minnene.

– Det har vært en veldig tung tid for mine nærmeste. Spesielt når det kommer nå for andre gang, understreker han.

Han håper han også denne gangen skal kunne komme seg tilbake på brettet.

– Jeg ønsker å ha det som et mål å kunne kjøre snowboard igjen, også får vi heller ta konsekvensene når de kommer, sier han beveget.

– All støtten har betydd ekstremt mye

Sivertzens sykdom har skapt stor oppmerksomhet i media, og landslaget uttalte at de kjørte for han under X Games i Aspen. Der skulle Sivertzen selv deltatt.

Han legger ikke skjul på at støtten har vært verdifull.

– Det har betydd ekstremt mye for meg gjennom den tiden her. Jeg får så mange meldinger på Facebook, på sms, og alle som kommer og besøker meg. Det setter jeg ekstremt stor pris på. Når jeg er her på X Games kommer alle og klemmer meg. Det betyr veldig mye, understreker han.

– Har du vært redd?

– Jeg har egentlig ikke vært så redd. Jeg har latt legene ta vare på meg, men jeg var nok ganske redd da jeg lå på intensiven. For da visste jeg ikke så mye, men ny i senere tid har jeg ikke vært så redd, forklarer Kongsberg-gutten.

Etter over en måned på sykehus får han snart flytte hjem til Kongsberg, men må ha løpende dialog med sykehuset.

– Jeg er fortsatt på sykehus, men kommer til å flytte hjem nå etterhvert, også kommer jeg til å dra jevnlig til sykehuset på sjekk. Jeg håper bare at det her kan bli bra, og at vi kan leve videre, avslutter han.