PÅSTAND: Aktor vil fengsle Ndure i seks måneder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PÅSTAND: Aktor vil fengsle Ndure i seks måneder. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Flere tiltalepunkt frafalt i Ndure-saken

Aktor la likevel ned påstand om seks måneders fengsel i voldssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Denne saken har vært veldig spesiell og har utartet seg på en veldig spesiell måte, sier aktor Camilla Ek Sørensen etter at påtalemyndigheten i dag frafalt flere av tiltalepunktene mot Jaysuma Ndure.

Da hun startet sin sluttprosedyre i ettermiddag, innrømmet hun at de fortsatt tror på forklaringen til Ndures tidligere samboer, selv om de ikke kan bevise at sprinteren er skyldig i familievold. De går derfor bort fra tiltalen etter straffelovens paragraf 219, den såkalte familievoldsparagrafen.

- Det var en samlet vurdering av bevisbildet som førte til dette. Her har både forklaringene til fornærmede og tiltalte og andre momenter vært med på å endre bevisbildet, sier Ek Sørensen til TV 2 etter endt dag i retten.

Aktor la likevel ned påstand om seks måneders fengsel for sprinteren.

– Påtalemyndigheten mener at i alle fall ved et tilfelle har volden vært så grov at den har hatt preg av mishandling. Dette er etter vårt skjønn ingen ordinær legemsfornærmelse. Vi har også en rettsmedisiner som har uttalt at volden her kan ha vært forbundet med livsfare og da er det ikke en ordinær legemsbeskadigelse.

Ndures forsvarer Mette Yvonne Larsen mener derimot at hennes klient nå kan bli frifunnet.

- Det er mulig. Vi har fått fram vårt syn de siste dagene og jeg har tenkt en stund på at de i alle fall måtte frafalle familievoldstiltalen slik saken har utviklet seg, sier Larsen til TV 2 etter sin sluttprosedyre.

Saken er ventet avsluttet i neste uke.