Historiske Chloe Kim (15) tok sitt tredje X Games-gull på rad

15-åringen var på et helt annet nivå enn konkurrentene i superpipen i Wyller og vant med et super-run.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Chloe Kim driver med en helt annen idrett enn de andre jentene i superpipen.

I Wyller var hun totalt overlegen og sikret seg sitt tredje X Games-gull på rad (husk at hun fremdeles bare er 15 år) med runs som var så luftige og krevende at hun blir sammenlignet med gutta.

– Norge har vært så snilt med meg og Oslo er en så fin by. Alle er hyggelige og jeg ser frem til å komme tilbake hit, sa Kim, som tok ungdoms-OL-gull i samme pipe for bare elleve dager siden, til TV 2

– Det Chloe Kim leverer er noe av det sykeste jeg har sett. Hun er på et helt annet nivå enn de andre. De klarer jo ikke kjøre buen helt ut i pipen, mener TV 2s snowboardekspert Andreas Ygre Wiig.

Veteranen Kelly Clark (32) tok sølv etter at hun så vidt slo bronsevinner Arielle Gold (19) i siste forsøk med 82.33 mot 82.00 poeng.

KIm har tidligere i vinter fått full score med 100 poeng i konkurranse. I Oslo ble det «bare» 96.33 i hennes andre run, mens i det siste gjorde hun det utrolige og økte til hele 98.00 poeng.

Chloe Kim med gullet.
Chloe Kim med gullet.

– Det var det runnet jeg ville sette her. Jeg er stoket og takknemlig over at jeg klarte det, sa Kim da gullet var sikret.

Hun er den yngste som har tatt tre X Games-gull på rad.

– Det er helt utrolig, helt sinnssykt, sa 15-åringen.

– Hun tar pipekjøring til et nytt nivå, slo ekspertkommentator Jonas Greve fast.