SYKEHUS-REGNING: Lars Arne Nilsen fikk en sykehus-regning på 460 000 kroner da han ble utskrevet etter 22 timer til observasjon i USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SYKEHUS-REGNING: Lars Arne Nilsen fikk en sykehus-regning på 460 000 kroner da han ble utskrevet etter 22 timer til observasjon i USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Sykehus-regning på en halv million

Lars Arne Nilsen var innlagt til observasjon i 22 timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heldigvis hadde Brann reiseforsikring som dekket utgiftene, sier Lars Arne Nilsen, som ble overkjørt, havnet på sykehus og fikk en regning på 460.000 kroner da han ble utskrevet etter 22 timer til observasjon.

– Da ambulansen hentet meg, spurte de hvilket sykehus jeg ville til, smiler Branns restituerte trener.

– Det nærmeste, svarte jeg.

– Kunne forvente noe LITT mer enn en dårlig svele

Lars Arne Nilsen er utdannet sykepleier, men understreker at han har begrenset erfaring fra arbeid ved norske sykehus.

– Det peneste jeg kan si om amerikanerne er at innredningen og romfordelingen var smart. Sykesengene og pasientrommene lå i en sirkel rundt stedet der legene og syke-og hjelpepleierne arbeidet. Vi hadde hele tiden øyekontakt med dem som passet på oss, og vi følte aldri at vi var overlatt til oss selv bak en stengt dør. Det var fikst!

Bevertningen vil han ikke si stort om, for Lars Arne Nilsen er vokst opp på strilalandet utenfor Bergen og lærte tidlig å spise det som ble servert - uten å mukke.

– Men for en halv million i døgnet burde en kanskje kunne forvente noe LITT mer enn en dårlig svele.

– Hele situasjonen var absurd

Lars Arne Nilsen ble henvist til en MEGET pågående no-cure-no-pay-advokat da han stusset over beløpets størrelse ved utsjekk.

– I og med at jeg ikke hadde noen påviselig skade, kunne jeg ikke fremme krav overfor den stakkars kvinnelige sjåføren som kjørte over meg. Hele situasjonen var absurd, medgir en skrekkslagen Brann-trener.

– Heldigvis ordnet forsikringsselskapet opp. Jeg håper alle som drar til USA, sørger for å være helgardert mot uhell og ulykker som den jeg var utsatt for.

I Norge er egenandelen ved innleggelse på sykehus 320 kroner.

– Jeg tror kanskje vi bør tenke gjennom hvor godt vi tross alt har det her i landet, konkluderer Lars Arne Nilsen.