Oguzhan (20) er første deltaker videre i The Stream

Se videoen som sikret ham billett videre i TV 2s nye musikkonkurranse.

I TV 2s nye musikkonkurranse The Stream er det antall avspillinger på thestream.no som avgjør om deltakere går videre eller ikke.

De 100 mest streamede artistene går videre til en eksklusiv showcase for plateselskapene Universal Music, Sony Music og Warner Music, som til slutt skal signere artister fra konkurransen. Til showcasen kommer også ukesvinnere, sangere som har fått flest streams i løpet av uka.

Første ukesvinner ut er Oguzhan Nicholas Yerlikaya «Ozan» (20). Låta hans, «Ung», er streamet nærmere 25.000 ganger.

Se videoen ovenfor – og send inn ditt bidrag på thestream.no nå!

Satt på do da han fikk nyheten

20-åringen fra Kristiansand legger lite mellom når han forteller hvordan han fikk den gledelige nyheten.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, satt jeg på do da jeg fikk telefonen om at jeg var direkte videre til showcase, ler han.

– Det var det som skjedde! Den første tanken min var at jeg måtte finne mennesker å dele gleden med. For det var jo ingen mennesker i nærheten. Dette var ikke så veldig forventet selv om jeg hadde ligget på førsteplassen en liten stund, så jeg ble veldig overrasket og glad! Det første jeg gjorde var å ringe teamet mitt og skrike og få ut alt jeg måtte få ut, fortsetter han.

SYNGE RÅNORSK: Oguzhan skriver og synger på norsk. Låta «Ung» sikret 20-åringen en billett videre i TV 2s nye musikkprogram The Stream med både selvlaget låt og video. Foto: Emma Sukalic / Presse
SYNGE RÅNORSK: Oguzhan skriver og synger på norsk. Låta «Ung» sikret 20-åringen en billett videre i TV 2s nye musikkprogram The Stream med både selvlaget låt og video. Foto: Emma Sukalic / Presse

Vil forsørge mamma

«Ozan» meldte seg på The Stream fordi målet er å bli stor innen musikk.

– Jeg så på dette som en fin mulighet til å ta det neste steget videre. Dette er jo i samarbeid med tre av Norges, og kanskje verdens, største plateselskap, og hvis ikke det er en god sjanse til å nå ut til publikum med musikk, så vet ikke jeg!

– Hva håper du å oppnå til slutt?

– Målet mitt generelt i livet er å forsørge de som har gitt så mye for at jeg skulle klare meg. Mamma! Jeg er en mammagutt.

Vil sende positive budskap

20-åringen skriver låter selv, og «Ung» er intet unntak. Han mener musikk og tekster gir ham en gylden mulighet til å bli hørt.

– Som musiker har man en stemme som mange hører på. Jeg synes jeg det er bra å prøve å klare å få positive budskap ut av det.

– Hvorfor har du valgt å synge på norsk?

– Det er mitt eget språk, morsmålet. Det gir en helt egen forståelse av teksten, svarer sangeren.

Dette er The Stream

The Stream er en helt ny og norskutviklet musikkonkurranse fra Monster Format og TV 2.

TV 2 har med gått sammen med verdens tre største plateselskaper Universal Music, Sony Music og Warner Music samt streaming-giganten Spotify for å oppdage og skape nye artister slik det faktisk blir gjort i virkeligheten i 2016. Deltakerne laster opp sine bidrag på www.thestream.no hvor de 100 mest streamede artistene går videre til showcase for plateselskapene.

Universal, Sony og Warner signerer etterhvert tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene.

I finalerundene opptrer de signerte artistene live i hver sending, og låtene deres gis ut på Spotify hver uke. Den som streames mest gjennom uka, leder finalerunden uka etter.

Over 750 påmeldte

Oguzhan er ikke den eneste som har meldt seg på konseptet.

Så langt er over 750 låter lastet opp på ww.thestream.no, og de hundre som er streamet mest frem til 1. mai går videre til showcase.

De opplastede bidragene spenner fra enkle akustiske kassegitar-opptredener på soverommet til elektronika-duoer, band og mer forseggjorte videoer.

– Det er veldig mye spennende blant bidragene, og det er gøy å se at det er så stor variasjon blant det som kommer inn. Jeg vet at plateselskapene har merket seg noen artister allerede. Men det er mulig å laste opp bidrag helt frem til mai, så jeg er sikker på at vi også har veldig mye spennende i vente, sier programleder for The Stream, Tarjei Strøm.

Last opp ditt bidrag på thestream.no nå!