STRAMMER INN: Strømmetjenesten Netflix vil stoppe deg fra å se innhold utenfor den norske tjenesten.. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
STRAMMER INN: Strømmetjenesten Netflix vil stoppe deg fra å se innhold utenfor den norske tjenesten.. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Slutt på amerikansk Netflix i Norge

Strømmetjenesten vil ikke lenger la deg se innhold utenfor den norske tjenesten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I utgangspunktet skal man kun kunne se Netflix-innhold fra det landet man er i, men med enkle grep kan man bruke en VPN-tjeneste til å manipulere IP-adressen sin. Den lurer strømmetjenesten og på den måten kan man se innhold fra hvilket land man vil.

Nå blir det slutt

Netflix bekrefter til TV 2 at vil være umulig å lure systemet. I praksis betyr det at norske brukere kun får tilgang til den norske versjonen av strømmetjenesten.

– Netflix-medlemmer vil kun få tilgang til sitt eget land og vil ikke få mulighet til å benytte seg av andre kataloger, skriver PR-avdelingen i en mail til TV 2.

Grunnen til at mange bruker den amerikanske versjonen, er at utvalget er større enn i den norske.

Allerede har norske brukere opplevd svart skjerm og feilmelding når de forsøker å bruke amerikansk Netflix, blant annet skribenten på underholdningsnettstedet 730.no.

Lang vei å gå

Hvilke metoder som skal brukes for å stoppe personer fra å manipulere IP-adressen sin, sier Netflix ingenting om.

Selskapet skriver at de har en lang vei å gå før de kan tilby alt innholdet sitt til alle brukere, men at det er målet i fremtiden.