KLAR FOR VIDERE RUNDER: Både Jürgen Klopp og Louis van Gaal skal lede sine lag i Europaligaens åttedelsfinaler. Foto: Paul Ellis/AFP
KLAR FOR VIDERE RUNDER: Både Jürgen Klopp og Louis van Gaal skal lede sine lag i Europaligaens åttedelsfinaler. Foto: Paul Ellis/AFP Foto: Paul Ellis

Liverpool mot Manchester United i Europaligaen

Erkerivalene skal opp mot hverandre i åttedelsfinalen av Europas nest gjeveste turnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble trekningen for åttedelsfinalene i Europaligaen avholdt i Nyon, og det blir flere storoppgjør i den neste runden.

Vi fulgte trekningen i vårt livesenter her:

Det mest interessante oppgjøret er nok uten tvil det helengelske oppgjøret mellom erkerivalene Liverpool og Manchester United.

Manchester United, som tok seg videre etter å ha nedsablet Midtjylland 6-3 sammenlagt ved foregående hinder, blir altså belønnet med et oppgjør mot Jürgen Klopps Liverpool som slo ut Augsburg med 1-0 sammenlagt.

– Det er et kanonoppgjør og kommer til å generere enorm interesse. Det blir en dobbelmatch med en ekstra spiss. Det blir to veldig åpne kamper. Det er helt umulig å spå hvem som går videre. Mesterligaen stjeler jo, forståelig nok, ofte oppmerksomheten, men kamper som dette gjør at folk vil vise større interesse, sier TV 2s ekspert Petter Myhre.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher mener trekningen uansett er bra for Liverpool. Den tidligere Liverpool-spilleren sender følgende stikk til Manchester United-fansen på Twitter.

– Strålende Europaliga-trekning for Liverpool. Hvis vi vinner er det gode dager. Taper vi vil Louis van Gaal trolig bli, skriver Carragher.

TV 2s ekspert: – Begge kan vinne Europaligaen
Liverpool skal spille hjemmekamp først den 10. mars, før storoppgjøret over to oppgjør skal avgjøres på Old Trafford 17. mars. Det er første gang de to møtes i europeisk sammenheng.

– Begge lagene kan vinne Europaligaen, men de er ikke favoritter. Jeg tenker de er to av fem-seks lag som har muligheter til å gå helt til topps, men det er mange hindre på veien, sier Myhre.

Slik spilles åttedelsfinale

Sjakhtar Donetsk-Anderlecht
Basel-Sevilla
Villarreal-Leverkusen
Athletic Club-Valencia
Liverpool-Manchester United
Sparta Praha-Lazio
Dortmund-Tottenham
Fenerbahce-Braga

Premier League-rival Tottenham, som flyr høyt om dagen og ligger på 2. plass i Premier League, skal møte Borussia Dortmund, i det som er rundens andre gigantoppgjør.

– Tottenham-Dortmund blir en rysare mellom to av de andre favorittene til å vinne turneringen. Det blir spennende å se hvordan Tottenham prioriterer med tanke på at de ligger såpass godt an i Premier League. Et ligatrofé vil nok henge mye høyere enn Europaligaen, sier Myhre.

Se video: Tottenham lekte seg videre i Europaligaen

– Deres beste mulighet for å kvalifisere seg til Mesterligaen
Ettersom Premier League er jevnere enn noen gang i toppen, men både Liverpool og Manchester United for øyeblikket henger noe etter i kampen om Mesterliga-plass, ser nok begge de to store klubbene på Europaligaen som en potensiell inngangsport til neste års Mesterliga. Vinneren av turneringen blir som kjent også belønnet med en plass i den gjeveste av europacupene neste sesong.

– Jeg tror dette er deres beste mulighet for å kvalifisere seg til neste års Mesterliga. Tatt i betraktning at de også er bitre rivaler, så kommer de til å mobilisere, mener Myhre.

Ellers er det verdt å merke seg at Sevilla, som har vunnet turneringen de to foregående sesongene og som slo ut Molde i 16-delsfinalen etter selv å ha røket ut i gruppespillet av Mesterligaen denne sesongen, møter Basel. Vi får også et helspansk oppgjør mellom Athletic Club fra Bilbao og Valencia.

– Det blir også en veldig spennende kamp mellom to spanske storheter. Valencia og Gary Neville hadde ordentlig fæl rekke, men nå har de vunnet sine fire siste kamper og funnet litt tilbake til det nivået de hører hjemme på, sier Myhre.

Her er alle kampene:
Sjahktar Donetsk-Anderlecht
Basel-Sevilla
Villarreal-Leverkusen
Athletic Club-Valencia
Liverpool-Manchester United
Sparta Praha-Lazio
Dortmund-Tottenham
Fenerbahce-Braga

Kampene spilles altså 10. og 17. mars. Laget som står oppnevnt først har hjemmekamp først.