Smakfull kylling curry fra Sri Lanka

Enten du vil ha den skikkelig spicy, eller mildne den med yoghurt eller rømme – Jan Øyvind Helgesens deilige curry-rett passer perfekt som helgemiddag!

Kylling curry

Ingredienser:

(P.S! Krydder kjøpes best og mest smakfullt i asiatiske butikker.)

2 ss olje

3 hele kardemommekjerner, grovknuste

1 kanelstang

2 ss hakket hvitløk

1 toppet ss hakket frisk ingefær

1 ½ - 2 ts tørket chilipulver

1 -1 ½ ts curry

Ca 1 kg kylling, lår og filet (lår delt i to og bryst delt i 2-3 biter)

½ dl kyllingkraft

1 løk i tynne skiver/båter

Ca 1 cm knust sitrongress

1 cm pandan-blad (kan sløyfes)

1-2 curry blader

2 ss mørk soyasaus

1 ½ - 2 dl kokosmelk (ikke "light"-varianten!)

saft av 1 -2 lime, finrevet skall av 1 lime (kun det grønne)

frisk koriander

Papadum, se tips

KYLLING CURRY: Jan Øyvind Helgesen har latt seg inspirere av sitt Sri Lanka-opphold, og lagde spicy curry i Wenches kjøkken. FOTO: TV 2
KYLLING CURRY: Jan Øyvind Helgesen har latt seg inspirere av sitt Sri Lanka-opphold, og lagde spicy curry i Wenches kjøkken. FOTO: TV 2

Fremgangsmåte:

Varm oljen i en panne (middels varme). Tilsett grovknust kardemomme, kanelstang, hakket hvitløk og ingefær. Bland godt sammen. Senk temperaturen til lav, slik at hvitløk og krydder ikke brenner seg.

Tilsett chili- og curry-"pulver". Bland sammen.

Legg kylling i grove biter i krydderblandingen, tilsett kyllingkraft og vend kyllingbitene slik at de blir godt "innsmurt" med krydderblandingen. Legg på lokk og la trekke ved svak varme i ca. 30 min.

Tilsett finsnittet løk, knust sitrongress, pandan-blader, curry-blader og soyasaus. Vend lett om, legg på lokk, og la trekke ved svak varme til kyllingen er mør (benet løsner fra kyllingleggen)

Tilsett kokosmelk, kok opp og la trekke uten lokk til "sausen" blir kremet. Smak til med saft av lime og evt. litt salt. Dryss over rikelig med frisk koriander ved servering.

Servér med ris og papadum, og evt. salat.

Tips: Papadum er glutenfrie og løvtynne brød laget av linsemel. Brukes som "chips" til å dippe i spicy chutney eller smakfulle dressinger.