Frykter terror under Oscar: – Det vil ligne en militærstat

Myndighetene i USA har iverksatt massive sikkerhetstiltak i forkant av årets Oscarutdeling i Hollywood.

Natt til mandag, norsk tid, er verdens øyne rettet mot Dolby Theater i Hollywood der årets Oscarutdeling finner sted.

Frykter nye angrep

Med terrorangrepene i San Bernando og Paris friskt i minne, ønsker ikke myndighetene å ta noen som helst sjanser og har trappet opp sikkerheten rundt årets TV-show betydlig.

Massive sikkerhetsstyrker

Sikkerhetsmyndighetene varsler at området rundt bygningen der TV-showet sendes direkte vil bli overvåket av store politi- og militærstyrker, og at området i tillegg vil bli patruljert med bombehunder og sofistikerte overvåkingssystemer.

TERRORFRYKT: Sikkerhetspersonell foran Dolby Theater i Hollywood. Foto: TV 2       
TERRORFRYKT: Sikkerhetspersonell foran Dolby Theater i Hollywood. Foto: TV 2       

– Vil ligne en militærstat

Ifølge det amerikanske nettstedet Deadline Hollywood vil også alle biler som passerer inn og ut av området bli undersøkt med metalldetektorer.

– I kjølvvannet av den siste tidens terrorangrep, må man huske på at dette er det største direktesendte TV-showet i verden.Vi tar ingen sjanser og området vil likne en militærstat, forteller en av de sikkerhetsansvarlige til Deadline Hollywood.

Avlyste «Oscar Week»

Selv om det ikke foreligger en konkret trussel mot den direktesendte TV-sendingen, ble det også bestemt at den tradisjonelle «Oscar Week», der internasjonal presse sender live fra rød løper i uken før utdelingen, skulle avlyses.

Se TV 2s rapport fra Hollywood øverst i saken.