RYGGEN TIL: Steffen Larsen og Ståle Fjellbekk fra Odins Soldater patruljerte i Drammen sist helg. Foto: Scanpix
RYGGEN TIL: Steffen Larsen og Ståle Fjellbekk fra Odins Soldater patruljerte i Drammen sist helg. Foto: Scanpix

Vepsen: Full splittelse blant Odins soldater

Talsmann Ronny Alte skal være kastet ut av ledelsen for gruppen, melder nettstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er brutt ut full krig i selvjustisgruppa Odins soldater, og den profilerte talsmannen Ronny Alte skal være kastet ut av ledelsen for gruppen, skriver nettstedet Vepsen.

Nettstedet, som kartlegger ekstreme miljøer, melder at striden står mellom lederne i grupperingen og at både Alte og den profilerte lederen for Odins soldater i Tønsberg, Steffen Larsen, er fjernet fra gruppens Facebook-side.

Larsen var blant flere som sist helg patruljerte i Drammen med «Soldiers of Odin», som de egentlig kaller seg.

På sin egen Facebook-vegg skriver han at: «Vi i S.O.O. (Soldiers of Odin red.anm.) tar full avstand fra Ronny Alte sine personlige meninger og gamle kamper.»

Det er meldingene om at islamistgrupperinger i Oslo har startet sin egen gruppe kalt Allaahs soldater, som har ført til splittelsen blant Odins soldater.

TALSMANN: Ronny Alte. Foto: Scanpix
TALSMANN: Ronny Alte. Foto: Scanpix

Denne uken har Alte i flere medier gitt uttrykk for at han er overrasket over at miljøet rundt Profetens Ummah organiserer seg som et motsvar til Odins soldater.

Dette skal ikke ha falt i god jord hos andre medlemmer som mener Altes uttalelser er på tvers av det man var enige om å si.

Moderate mot reaksjonære

Det hevdes at Altes forsøk på å sette miljøet rundt Profetens Ummah som et motstykke til Odins soldater skader gruppen og bølgene går høyt, skriver Vepsen.

Etter det TV 2 erfarer skal enkelte medlemmer blant Odins soldater ha tatt til orde for at de skal samarbeide med Allaahs soldater om å patruljere gatene.

De moderate mener at hvis målet er å trygge gatene så bør de kunne samarbeide med Allaahs soldater om dette, et slikt samarbeid er de mer reaksjonære kreftene sterkt imot.

Misnøyen brer seg

Før både Steffen Larsen og Ronny Alte ble fjernet fra Facebookgruppa til «Soldiers of Odin» skrev Larsen: «RONNY ALTE?????? DU SLETTER VELL FAEN IKKE MEG FRA SOO?????»

Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump

Foran denne helgen er det kun tre personer som har meldt seg til å patruljere for Odins soldater i Drammens gater, skriver Vepsen.

Ifølge nettstedet er misnøyen i ferd med å spre seg blant Odins soldater, men det jobbes i kulissene for å endre ledelsen.

TV 2 har ikke lykkes i å få en kommentar fra hverken Ronny Alte eller Steffen Larsen fredag formiddag.