Politiet får inn én ny overgrepssak hver dag

I fjor økte tallet på etterforskede seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt med 30 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslopolitiets avsnitt for seksualforbrytelser har mye å gjøre. Hver morgen møtes en egen gruppe som går gjennom de siste anmeldte sakene.

– Dette er vanskelige saker å etterforske, for ofte er det ikke vitner til selve forbrytelsen og det krever mer arbeid å finne bevis, sier Christel Tombre, politiførstebetjent ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til TV 2.

Kadafi Zaman: – Slik gransket vi seksualforbryterne

Daglige anmeldelser

Nesten hver dag kommer det inn nye anmeldelser på seksualforbrytelser inn gruppen.

– Hittil denne uken har vi fått inn seks saker. Og vi har hatt en økning på nærmere 30 prosent innenfor seksuallovbrudd, sier Tombre.

Har du tips til saker TV 2 bør undersøke? Send epost her.

ANMELDELSER: Etterforskningsgruppen til avsnitt for seksualforbrytelser får nærmest daglig inn nye anmeldelser. Foto: TV 2
ANMELDELSER: Etterforskningsgruppen til avsnitt for seksualforbrytelser får nærmest daglig inn nye anmeldelser. Foto: TV 2

Oslo fikk inn 200 voldtektsanmeldelser i 2015

Avsnittet har 40 ansatte som i dag jobber med 300 saker som gjelder seksuallovbrudd i Oslo. I fjor fikk de inn samlet nesten 500 anmeldelser. 200 av dem gjaldt voldtekt.

– Dette er veldig alvorlige saker og vi som jobber her er veldig dedikert til jobben vi gjør og ønsker at de som har vært utsatt for dette skal få det bedre. Kanskje klarer vi også å stoppe nye overgrep, sier Tombre.

399 dømt i 2015 i hele Norge

TV 2 har undersøkt hver eneste dom som gjelder seksualforbrytelser i Norge i 2015. Blant annet har vi kartlagt bakgrunnen til gjerningspersonene og hvor lang straff de har fått. Opplysningene er systematisert etter blant annet alder, statsborgerskap, innvandrerbakgrunn, relasjon og lovbrudd.

70 prosent av ofrene til de dømte seksualforbryterne i fjor var barn under 16 år. Sjekk vår database her.