Kun keeperen løp mindre enn Messi

Lionel Messi trenger ikke løpe mye for å avgjøre kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lionel Messi ble Barcelonas store helt i den første kampen mellom Arsenal og Barcelona i Mesterligaen tidligere denne uken.

Med to fulltreffere sørget superstjernen på egenhånd for at Barcelona vant storkampen 0-2, og har den ene foten i Mesterligaens kvartfinale før returoppgjøret på Camp Nou.

Ronaldo løper to kilometer mer per kamp
Nå viser en fersk statistikk gjengitt av den spanske avisen Sport at Messi ikke trenger å løpe mye for å avgjøre fotballkamper.

Denne sesongen har Lionel Messi kun løpt 7,9 kilometer i snitt per kamp i Mesterligaen.

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo på sin side har løpt ni kilometer i snitt hittil denne sesongen.

Kun ter Stegen løp mindre enn Messi
Under oppgjøret mot Arsenal, hvor Messi showet og scoret to mål, løp argentineren 8,4 kilometer.

Kun Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen løp mindre hos det spanske laget med sine 4,4 kilometer.

– Vi spilte en strålende kamp og fikk med oss et strålende resultat mot et særdeles godt lag. Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget fremstod mot Arsenal, sa matchvinner Messi etter til ESPN etter kampen.

Ett av Messis mål kom fra straffemerket.

– Heldigvis scoret jeg på straffesparket. Jeg har misset på noen, men motstandernes keepere har studert oss og vet hvordan jeg pleier å skyte. Det har gjort det vanskeligere for meg å score på straffe, men heldigvis traff jeg mot Arsenal, mente en beskjeden Messi.

Mener Neymar er bedre enn Messi
Messi, som i januar stakk av med Gullballen for femte gang i karrieren, regnes som verdens beste fotballspiller for øyeblikket.

Den brasilianske fotballegenden Cafu sa imidlertid etter oppgjøret mot Arsenal at han mener Messis lagkamerat Neymar er bedre.

– Ser du på deres tekniske ferdigheter så mener jeg at Neymar er bedre enn både Messi og Ronaldo for øyeblikket, slo han fast overfor ESPN tidligere denne uken.

Barcelona er forøvrig uten nederlag i sine 33 siste kamper i alle turneringer etter seieren mot Arsenal. Det er ny klubbrekord.

Rekorden for spanske klubber holdes fremdeles av Real Madrid, som gikk ubeseiret i 34 kamper helt tilbake i sesongen 1987/88.

Så mye løp Barcelona-spillerne i 2-0-seieren mot Arsenal på Emirates:

Ter Stegen: 4,4 kilometer

Dani Alves: 10,8 km
Piqué: 10,01 km
Mascherano: 9,23 km
Jordi Alba: 10,62 km

Rakitic: 11,14 km
Busquets: 11,07 km
Iniesta: 11,49 km

Messi: 8,4 km
Suarez: 10,21 km
Neymar: 10,28 km

Kilde: Sport