Overtroiske Ronaldo røper sitt hemmelige ritual før kamp

Cristiano Ronaldo røper at det er én ting han alltid må gjøre før en fotballkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo har herjet for Real Madrid i en årrekke.

Sammen med Lionel Messi er Ronaldo regnet som en av fotballhistoriens beste spillere.

Og med 347 mål på 332 kamper totalt i sin profesjonelle karriere er det ikke rart at portugiseren har stukket av med prestisjetunge Ballon d'Or tre ganger.

– Det er bare noe jeg må gjøre før hver kamp
Men i et intervju med spanske «Mahou», gjengitt av avisen Marca, røper Ronaldo at han som mange andre fotballspillere også er litt overtroisk.

Foran hver kamp han spiller er det nemlig én ting Ronaldo ikke klarer seg foruten.

– Nesten alle idrettsutøvere har sine ritualer, og det samme gjelder meg. Før hver kamp må jeg alltid entre gressmatten med min høyre fot først. Jeg har mine ritualer og rutiner, men utover det så gjør jeg aldri noen sprøe ting, sier Ronaldo i intervjuet.

Selv om mesteparten av hverdagen dreier seg om trening og fotball, innrømmer Ronaldo at så ofte som mulig forsøker å ta helt fotballfri på fritiden.

– Jeg liker å gjøre mange forskjellige ting utenfor fotballbanen. Fotball krever så mye forpliktelser. Men hverdagen min består ikke bare av to timer trening. Jeg lever som en toppidrettsutøver, fordi jeg er profesjonell fotballspiller, men jeg liker å tilbringe tid med min familie, reise og gå på kino og restauranter, sier Ronaldo i det personlige intervjuet.

De strålende prestasjonene på fotballbanen har gjort Cristiano Ronaldo til en av verdens mest berømte fotballstjerner.

Elsker berømmelsen
31-åringen figurer samtidig i reklamer for kjente produkter i alle verdensdeler.

Ronaldo innrømmer at han liker å være berømt.

– Jeg gjør det jeg alltid har ønsket. Det var min store drøm i barndommen å bli en kjent fotballspiller. Så jeg føler meg heldig, og kan faktisk ikke klage på noe som helst, slår han fast.

Den siste tiden har flere ulike medier spekulert i om Ronaldo kan komme til å forlate Real Madrid til sommeren. Både franske PSG og klubber i MLS og Kina nevnes som potensielle nye arbeidsgivere for superstjernen.

Vil bosette seg permanent Madrid
Men i det åpenhjertige intervjuet med spansk TV går Ronaldo langt i å antyde at han kommer til å bli værende i Real Madrid i flere år fremover.

– Jeg elsker livet i Madrid, og vil fortsette å bo her når jeg legger opp. Det er fordi byen er blitt en så stor del av livet mitt, og jeg elsker å bo her, konstaterer han.