Se X Games Oslo i livesenteret!

Ståle Sandbech måtte trekke seg fra torsdagens Superpipe-øvelse under X Games Oslo, etter at han falt i treningsomgangen.

Sandbech var til sjekk hos Olympiatoppen etter fallet.

Der ble det konstatert at han har pådratt seg et strukket indre leddbånd. Han sier likevel til TV 2 at han er fast bestemt på å kjøre Big Air-konkurransen.

– De tok en ultralyd av kneet, og legen sier at det sidebåndet som er strukket. Det er ikke veldig ille. Det er smertefullt, men kneet var stabilt. Så sånn som det er nå skal jeg prøve å kjøre. Eller, jeg skal kjøre, sier han til TV 2 etter undersøkelsen på Olympiatoppen.

– Du er ikke i tvil?

– Nei, jeg må jo kjøre. Jeg tåler litt smerte. Jeg kjørte jo en runde i halfpipen etter at jeg falt, så så lenge jeg lander riktig og ikke får vridd kneet for mye skal det nok gå helt fint, forsikrer 22-åringen.

Angrer ikke på at han kjørte halfpipe

Skaden vil ta seks uker å lege helt, men om man tåler smerten er det ikke farlig å konkurrere.

Sandbech vil uansett ikke være hundre prosent i Big Air-konkurransen, og kan ha satt medaljesjansene på spill.

– Angrer du på at du valgte å prøve å kjøre halfpipe, når det egentlig er big air du satser på?

– Sånn kan jeg ikke tenke. Det er uflaks, og jeg kunne like godt sklidd på isen og knekt hoften. Det er litt sånn skader dukker opp. Så det er ren uflaks, ikke fordi jeg valgte å kjøre pipe, mener han.

Sandbech mener det enkelt og greit er bare en ting han kan gjøre.

– Om det vil hemme meg vet jeg ikke før jeg kjører, for det gjør jo ikke veldig vondt hvis jeg ikke presser det i visse posisjoner. Jeg må bare bite tennene sammen, og kjøre på. understreker han.

– Ståle er tøff

Landslagstrener Sondre Hylland presiserer at 22-åringen sannsynligvis vil gå glipp av verdifull trening, men at han vet å ta ut det lille ekstra når det virkelig gjelder.

– Han er jo tøff, og han er jo rå. Så jeg har tro på at han skal kjøre kvaliken, og kommer til å gjøre det bra, sier Hylland.

– Blir han hemmet av denne skaden?

– Ja, kanskje. Men nå er Ståle en av de kjørerne som klarer å heve seg over de småtingene. De har jo alltid litt vondt, og han er en av de som kan heve seg når det gjelder. Så jeg har absolutt tro på han, forsikrer treneren.

22-åringen skulle opprinnelig kun delta i Big Air på Tøyen, men bestemte seg kort tid før X Games Oslo om å delta også i halfpipe.

– Jeg tok en frontside 720, men kom ikke helt rundt. Så jeg skrenset nedover, også kjente jeg at jeg begynte å glippe så jeg får strake ben. Så var det en liten hump i bunnen av pipen, og stålkanten min bare griper tak i den. Det var egentlig bare sykt uflaks at kneet vred seg, forteller han.

Overfor TV 2, i forkant av kvalifiseringen, fortalte Sandbech at han var bekymret for konkurransen.

– Dette blir vanskelig. Jeg har kjørt i to timer og føler meg ikke hjemme ennå. Det er isete og knallhardt underlag. Jeg får en lyd fra underlaget som jeg ikke helt liker.