Jakten på kjærligheten foregår ofte over en mobilapp - Tinder avslører nå hvilke yrkesgrupper som har størst suksess. FOTO: REUTERS/Mike Blake/Illustration
Jakten på kjærligheten foregår ofte over en mobilapp - Tinder avslører nå hvilke yrkesgrupper som har størst suksess. FOTO: REUTERS/Mike Blake/Illustration Foto: Mike Blake

Avslørt: Disse jobbene gir flest Tinder-matcher

Det er ikke bare utseende som avgjør om det sveipes til høyre eller venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dateappen Tinder har fått fotfeste i Norge, og mange andre land.

Appen er kjent for å gi brukerne anledning til å avvise eller vise interesse for tusenvis av andre personer på bakgrunn av en håndfull bilder og en knapp biografi.

I november oppdaterte Tinder appen sin med et felt der personer skal føre opp yrket sitt, og nå har de offentliggjort hvilke yrkesgrupper som har størst suksess på sjekkemarkedet.

Ifølge Tinder selv får personer som har oppført yrke bedre sjans på matcher uansett hva slags jobb du har. Men noen yrkesgrupper er allikevel vurdert som mer attraktive.

Topp tre mest attraktive yrkesgruppene for menn, er ifølge Tinder: (Se full liste nederst i artikkelen.

  • Pilot
  • Grunder/Enteprenør
  • Brannmann

Kvinner mest størst tiltrekningskraft på menn er:

  • Fysioterapeut
  • Interiørdesigner
  • Grunder/Enteprenør

Listen er basert på personer i alle land hvor Tinder brukes de siste tre månedene. Datingappen skryter av at de har 26 millioner nye matcher hver dag. 1,5 millioner dater arrangeres via appen hver uke, og en million av disse er førstegangsdater.

De har fra før innrømmet at de bruker analyser over hvem som rater høyest og lavest på matchstatistikken i formularet som bestemmer hvem som kommer opp som kandidater for brukeren. Det vil si at to som rater høyt, har størst sjans for å dukke opp som kandidat på den andre personens app.

Disse rangeringene er godt bevarte hemmeligheter og vil aldri bli offentliggjort, lover Tinder.