FETE LØNNINGER:  NFFs generalsekretær Kjetil Siem (fra venstre), landslagssjef Per-Mathias Høgmo og fotballpresident Yngve Hallen hever alle høye lønninger. Foto: Scanpix
FETE LØNNINGER:  NFFs generalsekretær Kjetil Siem (fra venstre), landslagssjef Per-Mathias Høgmo og fotballpresident Yngve Hallen hever alle høye lønninger. Foto: Scanpix Foto: Aas, Erlend

– NFF-lønningene økte med 59 millioner kroner på to år

– Det tallet er unyansert, mener NFF.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Fotballforbund (NFF) går så det griner. I hvert fall hvis man ser på den voldsomme økningen på lønnskostnadene de siste par årene.

VG har gått etter sømmene på pengebruken i NFF, og har funnet ut følgende: Lønningene har økt med utrolige 59 millioner kroner på to år. Siden 2011 er økningen på ufattelige 88 millioner kroner.

NFFs generalsekretær Kjetil Siem applauderer tallene.

– Kjempebra! Hvis du klarer å se helheten og årsaken. Vi har økt inntjeningen i konsernet norsk fotball. Vi har sikret inntektene i syv år. Vi er en stor arbeidsplass, som driver med alt fra TV-produksjon til idrettsmedisin. Det er umulig å greie dette ved å bygge ned. Vi bygger opp et konsern, ja, men det er solid økonomi, sier Siem til avisen.

Breddefotballen er imidlertid ikke like entusiastiske og flere mindre klubber har gått sammen og fremmet forslag om lønnstak til NFF-ledelsen foran helgens kommende fotballting.

Det vil Rosenborg-styreleder Ivar Koteng støtte.

– Nøkternhet er en grei verdi i en slik organisasjon. Det har vi pratet med andre klubber om. På fotballtinget vil vi foreslå nøkternhet som en verdi som skal være styrende for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, sier han til VG.

Også tidligere visepresident i NFF Einar Schultz rynker på nesen.

– Generelt er mitt inntrykk at man er litt ukritisk til bruk av ressurser (i NFF. journ.anm.), sier han.

NFF mener tallene er unyanserte
NFF på sin side presiserer at økningen er i NFF-konsernet, og at Idrettens Helsesenter først gikk inn i NFFs konsernregnskap med helårseffekt fra 2014. Det igjen utgjør 64 prosent av økningen.

– Det hadde med andre ord ikke blitt en eneste krone mer til Fotball-Norge om Idrettens helsesenter ikke ble etablert med de lønnskostnadene selskapet har, resultatet hadde vært det motsatte. Et ikke uvesentlig poeng som VG unnlater å ta med. Det skal være debatt om ressursbruk. Men den må være faktabasert, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem i en pressemelding.

– Slik det blir fremstilt i dagens utgave av VG, så er økningen i lønnskostnader et eksempel på penger som heller skulle blitt brukt til grasrota der ute. Derfor så NFF seg nødt til å korrigere dette bildet, skriver NFF videre i pressemeldingen.