Kioskansatt banket opp av tyver – fire pågrepet på hotellrom

En mannlig kioskansatt så to menn stjele fra butikken. Da han sa fra, ble han banket opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ansatt i en kiosk i Oslo sentrum ble angrepet av to tyver natt til torsdag. Den ansatte oppdaget to personer stjele varer fra kiosken, og da han tok kontakt med dem svarte de med å gå løs på mannen.

Han ble slått flere ganger av begge gjerningspersonene.

– Vi ivaretar den ansatte nå. Han klager over smerter i kjevepartiet, og har falt overende av slagene, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til TV 2.

Jaktet to gjerningsmenn

Den brutale voldshendelsen skjedde i en kiosk i området rundt Grensen i Oslo sentrum. Politiet har ikke inntrykk av at det var tatt bort noe fra kiosken.

Gjerningspersonene skal ha vært menn i 20-årene som var mørke i huden, hadde mørkt, kort, krøllete hår og parkaslignende jakker.

Ikke lang tid etter hendelsen ble fire personer som passer beskrivelsen pågrepet på et nærliggende hotell.

– På bakgrunn av personkunnskap, vitnebeskrivelser og etterforskning pågrep vi fire personer på et hotellrom i nærheten. Disse blir kjørt til arresten, sier Jøkling til TV 2.

De fire mennene er siktet for å ha stått bak, deltatt eller medvirket til voldshendelsen.

Det er ikke funnet våpen eller tyvegods på hotellrommet.

Politiadvokat Hanne Skallerud i Oslo politidistrikt opplyser til TV 2 torsdag morgen at de pågrepne skal avhøres i løpet av dagen.

– Vi etterforsker hendelsen og vurderer hva som skjer videre i saken, sier Skallerud.

Lignende hendelser i det siste

Det ble satt inn store ressurser i jakten på mennene. Politiet sier at de ser en økende grad av slike hendelser – folk som prøver å stjele fra butikker og kiosker, blir tatt på fersken, for deretter å gå løs på ansatte i forretningene.

– Jeg har ikke statistikk på dette, men patruljer som kjenner godt til sentrumsnære strøk sier at dette har det vært en del av i det siste. Det kan være de samme personene, så vi tar dette svært alvorlig, sier Jøkling til TV 2.

Han forteller videre at selv om de fire pågrepne er mistenkt for å ha stått bak dette, er det for tidlig å si om de har noe å gjøre med de andre hendelsene som ligner.