Agüero, Silva og Touré sikret Manchester City et perfekt utgangspunkt

Manchester City stormer mot kvartfinale i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dinamo Kiev – Manchester City 1-3 (0-2):

Etter å ha blitt hvilt i 1-5-flausen mot Chelsea i FA-cupen, var både Sergio Agüero, Yaya Touré og David Silva ikke uventet tilbake i startoppstillingen i onsdagens oppgjør mot Dynamo Kiev i Mesterligaen.

Agüero og Silva scoret én gang hver i førsteomgang, mens Yaya Touré punkterte kampen med sin 3-1-scoring like før slutt.

Se høydepunkter fra Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

Vil helst unngå Barcelona
Manchester Citys manager Manuel Pellegrini fortalte til BT Sport etter kampslutt at han håper på å unngå Barcelona i en eventuell kvartfinale.

– Det er viktig å forbedre seg hvert eneste år. De to siste årene har vi vært uheldige, for vi har møtt Barcelona, sa Pellegrini, og slo fast:

– Nå håper jeg at vi kan gå enda lenger i turneringen. Når kun de åtte beste lagene i Europa er med i turneringen, kan alt skje, poengterte chileneren.

– En strålende prestasjon
Manchester City vant oppgjøret 3-1 og sikret seg et perfekt utgangspunkt foran returkampen på Etihad.

– Dette var en strålende prestasjon av oss. Vi presset dem høyt og 3-1 er et godt resultat som vi er veldig fornøyd med, oppsummerte Manchester Citys kaptein Vincent Kompany til BT Sport etter kampen.

Han benyttet anledningen til å skryte av Manchester Citys sisteskanse Joe Hart.

– Joe Hart er en helt utrolig keeper. Da han ble satt på prøve, viste han sin klasse, mente Kompany.

Kapteinen mener Manchester City nå bør ha gode muligheter til å sikre seg kvartfinalebillet.

– Vi går til returkampen med et godt utgangspunkt og har en solid sjanse til å gå videre, noe som ikke alltid har vært tilfelle tidligere. Vi så ut som et lag som var sultne på suksess mot Kiev, sa Kompany.

Dynamo Kiev jaget utligningsmålet
Dynamo Kiev øynet et håp om å hente inn Manchester Citys 2-0-ledelse da Vitaliy Buyalskyi hamret inn redusering etter én times spill.

Et kvarter før kampslutt kunne imidlertid Sergio Agüero punktert kampen for Manchester City. Men fra kloss hold gikk argentinerens avslutning rett på keeper. Og ti minutter før slutt headet Yaya Touré like utenfor i svært god posisjon.

Like før slutt fikk Yaya Touré nok en mulighet til å punktere kampen. Denne gang traff midtbaneveteranen med avslutningen. Fra kanten av 16-meteren skrudde han vakkert inn 3-1-scoringen.

Dynamo Kiev skapte en rekke sjanser til å sikre seg utligningsmålet hjemme på Olympiastadion. Joe Hart storspilte imidlertid i Citys mål og bidro til at Premier League-giganten vant kampen 3-1.

Manchester City har kun lykkes med å holde nullen i fire av 35 kamper i Mesterligaen, og kun i én av ni kamper i sluttspillet.

Agüero viste seg frem etter et kvarter
Manchester City brukte bare 15 minutter på å ta ledelsen mot Dynamo Kiev.

David Silvas corner traff Yaya Touré, som headet ballen i beina til Sergio Agüero. Manchester Citys toppscorer var som vanlig effektiv og dunket Manchester City i ledelsen. Scoringen var Agüeros 16. fulltreffer på sine siste 17 kamper han har startet for City.

Fem minutter senere var Agüero nære ved å øke ledelsen. Fra skrått hold og i god posisjon skjøt argentineren like utenfor.

Fem minutter før pause doblet Manchester City fortjent ledelsen. David Silva dukket opp på bakerste stolpe etter en presis pasning fra Raheem Sterling og dunket inn 2-0-ledelse. Et par minutter senere ble Agüero spilt gjennom alene med keeper, men den vanligvis så effektive angriperens avslutning gikk like utenfor.

Ti endringer på City-laget
Manchester City stilte med sine nest beste i 1-5-nederlaget i FA-cupen mot Chelsea, men mot Dynamo Kiev valgte manager Manuel Pellegrini å vende tilbake til sitt sterkeste mannskap.

Pellegrini gjorde hele ti endringer i lagsoppstillingen. Den eneste som beholdt plassen etter Chelsea-tapet var midtbanespilleren Fernando.

Spillere som keeper Joe Hart, stopperkjempen Vincent Kompany, midtbanespilleren Yaya Toure, playmakeren David Silva og stjernespissen Sergio Agüero var alle tilbake fra start mot Dynamo Kiev.

– Vi hadde en veldig god startoppstilling og vi møtte et vanskelig lag. Det blir viktig for oss å score et mål på bortebane. Målet vårt er å score tidlig, sa Pellegrini til BT Sport før kampen.

Slik startet lagene:

Dynamo Kiev: Shovkovskiy, Danilo Silva, Dragovic, Vida, Khacheridi, Rybalka, Garmash, Gonzalez, Buyalskiy, Yarmolenko, Teodorczyk.

Manchester City: Hart, Sagna, Kompany (kaptein), Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Toure, Silva, Sterling, Aguero.