<b>ALLERGI:</b> Coop, Santa Maria og Findus tilbakekaller disse produktene etter flere av produktene inneholder allergifremkallende ingredienser. (Fotomontasje: Coop/Santa Maria/NTB Scanpix)
ALLERGI: Coop, Santa Maria og Findus tilbakekaller disse produktene etter flere av produktene inneholder allergifremkallende ingredienser. (Fotomontasje: Coop/Santa Maria/NTB Scanpix)

Trekker tilbake disse produktene

Kokosmasse, mynte-krydder og 11.760 pakker med fiskegrateng tilbakekalles etter funn av allergifremkallende ingredienser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Produktene det gjelder er Santa Marias Mynte-krydder, Coops 200g kokosmasse og Findus sin franske fiskegrateng.

Ifølge pressemeldingen fra Santa Maria kan pakkene med Mynte-krydder inneholde krydder fra Santa Marias Provence-blanding, som inneholder allergenene selleri og sennepsfrø.

Det er ifølge dem kun er et lite antall som er berørt. Årsaken til hendelsen er identifisert og tiltak er iverksatt for å sikre at feilen ikke skal gjentas.

Spor av egg

Samtidig melder Coop Norge Handel og Findus i egne pressemeldinger at de også må tilbakekalle produkter.

- Det er snakk om svært små mengder egg, men for sikkerhets skyld har vi besluttet å tilbakekalle det berørte partiet, sier Bjørn Takle Friis, Kommunikasjonsdirektør i Coop Norge Handel i pressemeldingen.

Det var etter en gjennomført analyse at de fikk påvist at produktet inneholder egg.

Findus derimot tilbakekaller nå 11.760 pakker med Fransk Fiskegrateng fra norske butikker, grunnet spor av melkeproteinet kalt kasein i produktet.

Det gjelder disse produktene

Santa Marias tilbakekalling gjelder Mynte 130 gram med best-før-dato 16.08.2018, skriver VG.

Forbrukere som er allergisk mot egg og som har kjøpt Coop Kokosmasse med best før dato den 10.02.2017 anbefales å levere produktet tilbake til butikk for refusjon.

Og Findus sin fiskegratengen gjelder et parti 400 grams Fransk Fiskegrateng med best-før-dato 06.2017 og LOT-kode 5356BFF.

Forbrukere uten melkeallergi kan ifølge Findus trygt spise fiskegratengen.

(©NTB)