OMSTRIDT: Flere vil ha den danske miljø-og matministeren Eva Kjer Hansen vekk fra posten. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix. 
OMSTRIDT: Flere vil ha den danske miljø-og matministeren Eva Kjer Hansen vekk fra posten. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix.  Foto: Daniel Roland

regjeringskrisen:

Minister beskyldes for fusk i  Danmark

Miljø- og matminister Eva Kjer Hansen beskyldes for å villede og feilinformere, og støttepartiet De Konservative krever hennes avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De Konservative, som er støtteparti for regjeringen, har gjort det klart at det ikke lenger har tillit til miljø- og matminister Eva Kjer Hansen.

Bakgrunnen er en strid der hun beskyldes for å ha ført Folketinget bak lyset.

Strid om gjødsel

Bakgrunnen for dette er Landbrukspakken, hvor bønder tillates å bruke mer gjødsel enn tidligere tillatt. Hansen har påstått at Landbrukspakken samlet vil komme miljøet til gode.

Kritikere mener at ministeren har jukset med de tall og beregninger som er lagt frem i saken. Flere forskere har stått frem og hevdet at pakken vil være ødeleggende for miljøet. Flere mener Hansens påstander er «villedende feilinformasjon».

Løkkes alternativ ser ut til å være å sparke Hansen som miljø- og matminister, slik De Konservative krever, å be Folketinget om å behandle et mistillitsforslag mot henne, eller å skrive ut nyvalg og stå fast på å beholde henne som statsråd.

Tirsdag kveld samlet Løkke partilederne til et møte uten at det ble oppnådd enighet.

Onsdag ettermiddag vil det bli gjort et nytt forsøk, opplyste Løkke på en pressekonferanse. (©NTB/TV 2)