Suite 16 er klare for MGP: – Vi har håp om å vinne!

– Dette blir det største vi noen gang har gjort, sier boybandet til TV 2.

Det var i 2014 at boybandet Suite 16 ble skapt under TV 2s nettserie Prosjekt: Boyband.

Sjarmørene Vemund Rosendal (20), Andreas Haukland (18), Alexandru Gros Grindvoll (15), Thomas Strandskogen (17) og Kevin Knutsen (16) ble satt sammen til boybandet Suite 16, og for ett år siden holdt de sin første livekonsert.

Siden den gang har det skjedd mye – og lørdag kveld står de på scenen i Oslo spektrum under årets Melodi Grand Prix-finale.

– Det er sykt mye som har skjedd det siste året. Vi har spilt på mange gigs og gitt ut mange egne sanger. Vi kan trygt si at vi er et mye bedre band nå, sier Vemund.

– En drøm

– Å være med i MGP er en drøm som går i oppfyllelse. Da jeg var seks år gammel, så sa jeg til mamma at «der skal jeg være med en gang»! sier Alexandru.

– Tror dere at dere har noen vinnersjanser?

– Ja, vi har selvsagt et håp om å vinne. Vi er jo ikke med for å tape, sier Vemund. Vi skal gjøre det beste vi kan. Vi vil til Stockholm! sier Vemund.

KLARE FOR MGP: Gutta i Suite 16 står på scenen i Oslo spektrum lørdag kveld – og de håper de kommer videre til Stockholm. Foto: Kim Erlandsen/NRK.
KLARE FOR MGP: Gutta i Suite 16 står på scenen i Oslo spektrum lørdag kveld – og de håper de kommer videre til Stockholm. Foto: Kim Erlandsen/NRK.

Gutta er nervøse før finalen, og dette er det største de har gjort noen gang.

– Vi tør ikke tenke på hva som kan å galt, sier Thomas.

– Tenk om vi snubler inn i pyroen, ler Andreas.

Satser alt

Men det siste året har boybandet vist hva de kan. De har streamet til gull, de har fått en stor, noe overraskende fanskare i Japan, opptrådt for fullsatte arenaer på Norway Cup og Allsang på grensen – og sjarmert de norske jentene.

– Det er jo en del jenter som tar kontakt, og som kommer bort til oss på gata, forteller gutta.

Men foreløpig er det kun Kevin som har kjæreste.

Se «Suite 16»-gutta debutere på direktesendt TV

Så mye tid til overs blir det heller ikke, når guttene bruker dagene på skolen, i musikkstudio og på scenen. De forteller om karakterer som går ned, mens antall streams og fans går opp.

– Vi må jo bare satse alt, sier de.

Henger sammen hele tiden

Mye arbeid betyr at gutta tilbringer time på time sammen. I periodene der de jobber mye med bandet, bor de også sammen på hotell i Oslo.

– Vi går veldig godt sammen. Det er veldig god stemning, og vi har det dritgøy. Men det er vel bra at vi har noen pauser fra hverandre innimellom, sier Thomas.

Denne uka slapp bandet musikkvideoen til Melodi Grand Prix-bidraget sitt Anna Lee, som du kan se øverst i saken.

Den finnes også i en unik 360 graders versjon – og de er de første i Norge til å lage musikkvideo i 360 grader.

Se boybandets aller første konsert: