HALVSØSKEN: Skuespillerne Kit Harrington og Maisie Williams som Jon Snow og Arya Stark i «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic.
HALVSØSKEN: Skuespillerne Kit Harrington og Maisie Williams som Jon Snow og Arya Stark i «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic.

«Game of Thrones»-avsløringer om «Jon Snow»s skjebne

LONDON (TV 2): Skuespillerne får munnkurv før 6. sesong av «Game of Thrones», men Maisie Williams (18) kunne fortelle hvordan det går med broren hennes i serien.

OBS! Inneholder spoilere!

TV 2 møtte skuespillerne i suksess-serien «Game of Thrones», som nylig avrundet innspillingen av sin sjette sesong. Samtlige har fått beskjed om å ikke avsløre hva som vil skje nå, men Maisie Williams i rollen som Arya Stark kunne fortelle litt om fortsettelsen allikevel.

– Arya er fremdeles blind, og hun vil motta en rekke oppgaver fra Jaquen. Hun synes det er vanskelig å leve uten syn, og synes oppgavene og utfordringene hun får er urettferdige, sier Williams til TV 2.

– Mye drittslenging på nett

Vi møter også den tyske skuespilleren Tom Wlaschiha (42) som spiller Jaquen i serien. Han forteller at han har fått sterke reaksjoner fra fansen etter den femte sesongen.

– Forholdet vårt har forandret seg siden 2. sesong, da Jaquen og Arya hadde et godt vennskap. Da fikk jeg masse positive tilbakemeldinger fra fans om hvor godt jeg behandlet henne. Nå derimot er det mye drittslenging på nett om måten Jaquen oppfører seg.

Det alle venter spent på, er hvorvidt Aryas halvbror Jon Snow vil overleve den dramatiske avslutningen av sesong fem, hvor han ble stukket i brystet med kniv. Fansen lever i håpet om at Snow vil komme tilbake til serien, men Williams slår fast at han dessverre er død.

– Jon Snow og Arya får ikke muligheten til å møtes før han dør. Har du og Kit pratet om muligheten for å møtes igjen i serien?

– Vi har aldri pratet om det, men det ville vært fantastisk om vi fikk muligheten. Jeg ble nylig spurt om hvis de hadde sett hverandre en siste gang før han ble drept, før han døde, hva ville jeg sagt. Arya ville nok bare snudd seg og sagt: «Jeg stakk dem med den spisse enden», ler Williams og refererer til da Jon lærte Arya hvordan hun skulle kjempe mot fienden.

NORSK SKUESPILLER: Kit Harrington som Jon Snow, sammen med blant andre norske Kristoffer Hivjus karakter i Game of Thrones. Foto: HBO Nordic.
NORSK SKUESPILLER: Kit Harrington som Jon Snow, sammen med blant andre norske Kristoffer Hivjus karakter i Game of Thrones. Foto: HBO Nordic.

Tilbake som levende død?

Selv om skuespillerne bekrefter at Kit Harringtons karakter er død, betyr ikke dette at han ikke vil komme tilbake til serien. Det har blitt gjort flere observasjoner av Harrington i byen hvor serien blir spilt inn, i tillegg til at Harrington bærer Jon Snows fyldige manke.

Det blir nå spekulert i om Jon Snow vil komme tilbake som en levende død «White Walker».

18-åringen Maisie Williams har vært en del av suksesserien siden begynnelsen, og hun fikk rollen som Arya allerede som 13-åring. Hun har vokst i takt med karakteren sin, og kan på mange måter kjenne seg igjen i henne.

– Vi har begge vokst opp veldig fort. Arya har levd i en god verden med snille mennesker rundt seg, før hun blir kastet ut i en vill verden med løgner og frykt. Jeg føler det litt på samme måte i mitt liv. Jeg kom inn i denne industrien som en vanlig jente, og trodde at om jeg svarer vanlig vil folk skjønne hva jeg mener, men jeg innser at folk kan tviste alt man sier og få deg til å snuble og bli misforstått i intervjuer. Alt kan gå galt, sier Williams til TV 2.