Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag meldte NFF på sine hjemmesider at Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth ikke rekker fotballkvinnenes OL-kvalik som starter neste uke.

– Nå er det klart at veteranen ikke blir kvitt skaden i tide og har meldt forfall, skrives det på fotball.no, men Ingrid Hjelmseth har ikke meldt forfall.

– Jeg er spilleklar og har ikke meldt forfall. Det er synd at det fremstilles som at jeg selv har tatt avgjørelsen om at jeg ikke skal være med, for sånn er det ikke. De har bestemt at jeg ikke skal være med, ikke jeg, sier Hjelmseth til TV 2.

Ønsker ikke å ta sjanser

Landslagssjef Roger Finjord forteller til fotball.no at de ikke ønsker å ta noen sjanser, i frykt for å forverre situasjonen til Hjelmseth.

– Ingrid har fått god behandling og gjort en kjempejobb selv underveis, og det har vært en kamp mot klokka, men det ble for stor risiko. Vi kan ikke ta noen sjanser på å forverre det ytterligere og må huske at det kommer dager etter OL-kvaliken også, sier Finjord.

Føler seg vraket

Hjelmseth understreker at hun ikke er i sin aller beste form, men er ikke enig i landslagssjefens vurdering og mener hun kunne bidratt under kvalifiseringen.

– Jeg er ikke på mitt beste akkurat nå og mangler litt kamptrening, men jeg trente for fullt hele forrige uke og har gjort det bra på trening. Jeg føler meg trygg på at jeg kunne vært med og bidratt positivt som en av tre keepere, selv om jeg ikke nødvendigvis ville vært førstevalget.

– Når du har meldt deg spilleklar og ikke blir tatt med, føler du deg da vraket?

– Ja, det gjør jeg, sier Hjelmseth.

– Overrasket over hennes reaksjon
Fysioterapeut Gunnvor Halmøy tok sammen med landslagets lege avgjørelsen om at Hjelmseth ikke var klar for de tre OL-kvalifiseringskampene i begynnelsen av mars. Hun ble svært overrasket over keeperens reaksjon på uttaket i dag.

– Vi har hatt tett dialog hele veien og jobbet med behandling og treningsopplegg i lang tid. Jeg snakket med henne senest på fredag og da ga jeg beskjed om at hun på grunn av skadesituasjonen ikke var aktuell. Selv om hun selv gjerne ville være med fikk jeg inntrykk av at hun forstod den avgjørelsen da. Derfor ble jeg overrasket over hennes reaksjon nå, sier Halmøy til TV 2.

Fysioterapeuten valgte derfor å ta kontakt med Hjelmseth i dag og sier at hun etter den samtalen fikk inntrykk av at det først og fremst var formuleringen i pressemeldingen, der det stod at keeperen selv hadde meldt forfall, Hjelmseth reagerte på. Mer enn at hun ble vurdert til ikke å være klar fysisk.

Halmøy mener de ville tatt en for stor medisinsk risiko om de hadde tatt ut Hjelmseth til OL-kvalifiseringen, særlig med tanke på hvor tynt treningsgrunnlag Stabæk-keeperen har etter å ha vært skadd i flere måneder.

– Vår oppgave er å tenke på det medisinske. Her ville risikoen for nye skader vært for stor, hun trenger både trening og kamper i bunn nå før hun er klar for spill på landslaget.