Har aldri vært borte fra gården i Naustdal – blir lamslått av menneskehavet i New York

Søskenparet ble landskjent etter TV 2-dokumentaren i 2013 – nå reiser de til USA for å møte slekta.

Husker du det krokryggede søskenparet Magnar og Oddny Kleiva fra TV 2-dokumentaren "Søsken til evig tid"?

Ble landskjente

Dokument 2 satte seerrekord i 2013 da de ga oss historien om det hardtarbeidende søskenparet som har drevet familiegården i Naustdal i 56 år – helt upåvirket av rikdommen i det moderne Norge.

Invitert til USA

I dokumentaren fra 2013 fikk søskenparet besøk av slektninger fra USA til gården, som inviterte dem til USA for å se hvordan etterkommerne av søsteren til bestemoren til Magnar og Oddny lever, etter å ha emigrert dit i 1890.

SLEKTA: Magnar og Oddny får hilse på sin ukjente slekt i USA. Foto: TV 2
SLEKTA: Magnar og Oddny får hilse på sin ukjente slekt i USA. Foto: TV 2

Amerikareisen

Nå har filmskaper Frode Fimland, som også lagde den forrige dokumentaren, fulgt søskenparet på sin første reise noensinne – til USA for å møte slekten.

– Det var fantastisk å få lov til å filme Amerikareisen deres, og ekstra spennende fordi jeg ikke visste hvordan søskenparet ville takle turen og alle opplevelsene som kanskje kunne bli overveldende, forteller Fimland til TV 2.

Se Lørdagsmagasinets reportasje om søskenparet

Store kontraster

«Amerikareisen», som også er vist på norske kinoer, sendes på TV 2 onsdag og er en film rik på kontraster, som portretterer de forsiktige refleksjonene søskenparet gjør på deres utrolige amerikareise.

– Det var fantastisk å oppleve, og som Magnar sa til meg på hjemturen: «Det var nå fint at du hadde med deg kameraet slik at vi kan vise naboar og andre alt vi har opplevd.» Det har blitt litt flere enn naboar og sambygdinger som har sett filmen, over 33.000 har fått med seg filmen på kino og jeg håper at mange vil få med seg denne fantastiske reisen også på TV 2, forteller Fimland.

«Amerikareisen» kan du se i kveld kl. 22.10 på TV 2.