Lucy og Liam giftet seg i 2014. På dette bildet er hun allerde uhelbredelig kreftsyk. FOTO: Pivat via AMMF/Facebook
Lucy og Liam giftet seg i 2014. På dette bildet er hun allerde uhelbredelig kreftsyk. FOTO: Pivat via AMMF/Facebook

Nygifte Lucy (29) døde etter halvannet år med mystisk kløe

Legene oppdaget ikke at hun hadde leverkreft. Nå vil enkemannen at alle skal vite om den sjeldne krefttypen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liam og Lucy Crossley fra Leeds var lykkelig forelsket, og planla bryllupet sitt da Lucy begynte å bli plaget med konstant kløe.

Hun kunne ikke se noe utslett, og følte seg ellers helt fin, så hun oppsøkte lege. Der fikk hun en salve mot skabb. Denne hjalp ikke i det hele tatt, og etter en måned gikk hun til en annen lege. Han skrev ut antihistaminer med mistanke om at kløen var en allergisk reaksjon.

Ingen mistanke

Siden Lucy, som jobbet som personlig trener, følge seg i toppform, mistenkte hverken hun eller forloveden at det var noe alvorlig galt.

Sjokket ble desto større da hun etter fire måneder med intens kløe og diverse legeundersøkelser fikk konstatert en sjelden type kreft i gallegangene i leveren.

– I det øyeblikket de fortalte oss at hun hadde kreft, brøt hun sammen. Sjokket var så stort. Jeg gjorde alt jeg kunne for å ikke gråte, jeg ville være sterk for henne, sier Liam (30) til Daily Mail.

Ville kjempe

De paret giftet seg i oktober 2014, visste Lucy allerede at hun var uhelbredelig syk. Fortsatt følte hun seg frisk, og ingen kunne se på henne at hun var så syk som hun faktisk var. Hun hadde energi til å kjempe for å få flest mulig år.

– Hun ville ha en operasjon som skulle gi henne flere gode år, men dessverre gikk operasjonen galt, og hun våknet aldri fra narkosen, sier Liam.

Han går ut med historien for å få oppmerksomhet om sykdommen.

– Det går ikke en dag uten at vi savner henne enormt. Lucy var sterk hele tiden, og selv om alt gikk veldig veldig fort, gjorde hun livet mitt fantastisk hver eneste dag, og hun ga meg den ære å bli hennes ektemann. Jeg er sikkert på at alle som møtte Lucy ble inspirert av alt hun var og alt hun fortsatt er. «Livet handler ikke om å vente på at stormer skal passere, det handler om å lære å danse i regnet», skriver Liam på siden til AMMF som er en veldedig organisasjon for kreftpasienter.

Sjelden krefttype

Det er få som får denne krefttypen, og de fleste er over 60 år gamle. De aller fleste dør av den.

– Dette er en hensynsløs diagnose. Det er vanskelig å stille en diagnose, og sykdommen gir få symptomer før den er framskreden, sier Helen Morement i AMMF til Huffington post.

Det var for sent å redde Lucy. Hun døde 20. februar 2015. 19 måneder etter at kløen begynte å plage henne.