FERSKING: Ole Gunnar Solskjær har hatt stor suksess med Molde, men er fortsatt fersk som tippeligatrener, mener Drillo. Les hans vurdering av samtlige trenere her!  Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix
FERSKING: Ole Gunnar Solskjær har hatt stor suksess med Molde, men er fortsatt fersk som tippeligatrener, mener Drillo. Les hans vurdering av samtlige trenere her!  Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix Foto: Istad, Espen A.

– Ole Gunnar er fortsatt fersk på dette nivået

Her er Drillos vurdering av de 16 Tippeliga-trenerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik skaffer du deg tilgang til å se Tippeligaen 2016

Tidligere landslagstrener Egil Olsen har på oppfordring fra TV 2 vurdert samtlige Tippeliga-trenere før kveldens sesongstart. Drillo har sett på bakgrunn og resultater, og vurdert dem deretter.

Bodø/Glimt: Aasmund Bjørkan (f. 1973)
Har solid spillererfaring og har trent Alta og Ranheim før han ble hovedtrener på øverste nivå. Kjenner klubben godt, og det kan se ut som det er riktig tid for å ta steget opp som hovedtrener i Tippeligaen. Ser for meg ut som et riktig valg.

PÅKJØRT, MEN OPPREIST: Lars Arne Nilsen har den utakknemlige jobben med å lede Brann. Drillo er fan. Foto: Scanpix.
PÅKJØRT, MEN OPPREIST: Lars Arne Nilsen har den utakknemlige jobben med å lede Brann. Drillo er fan. Foto: Scanpix. Foto: Nesvold, Jon Olav

Brann: Lars Arne Nilsen (f. 1964)
Før han overtok Brann etter Rikard Norling i mai i fjor, hadde Lars Arne spiller- og trenererfaring fra lavere divisjoner (Hødd, Ørsta, Volda). Til tross for opprykk, imponerte ikke Brann så mye at jeg er overbevist om at suksessen vil fortsette i år. Overfor Norges mest kresne publikum får vi se hva han duger til.

FK Haugesund: Mark Dempsey (f. 1964)
Til tross for at han er en av Tippeligaens eldste hovedtrenere, har han minimal erfaring som nettopp det. Hans solide erfaring er først og fremst som spillerutvikler og assistent for blant andre Ole Gunnar Solskjær. Overtok etter populære Jostein Grindhaug fire runder før slutt i fjor, og fikk en dårlig start. Dristig valg? Det vil vise seg.

Lillestrøm: Runar Kristinsson (f. 1969)
Har over 100 landskamper for Island, og har spilt flere sesonger for Lillestrøm. Hadde stor suksess som trener på Island med KR før han tok over LSK foran fjorårssesongen. Den ga en noe skuffende 9. plass, og enda verre, utslått av Strømmen i cupen. Likevel tror jeg Runar har kapasitet til å løfte laget i 2016.

TRENGER MER ERFARING: Egil Olsen mener fortsatt Ole Gunnar Solskjær trenger mer erfaring i Tippeligaen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRENGER MER ERFARING: Egil Olsen mener fortsatt Ole Gunnar Solskjær trenger mer erfaring i Tippeligaen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Molde: Ole Gunnar Solskjær (f. 1973)
Har en spillerkarriere som få andre kan vise til. Har hatt stor suksess med Molde tidligere, og mislyktes i Cardiff. Flink til å bygge opp et slagkraftig støtteapparat og trekker til seg unge talenter. Nå er forventningene igjen store, kanskje for store? Ole Gunnar er enda fersk som trener på dette nivået.

Odd: Dag-Eilev Fagermo (f. 1967)
En av få trenere med lang trenererfaring på dette nivået. Etter å ha hatt jobber i lavere divisjoner, ble det Strømsgodset i 2006 til 2008, og etter det har det vært Odd. Det står stor respekt av det Dag-Eilev har fått til med Odd. Resultatene har jevnt over vært bedre enn det spillermaterialet skulle tilsi. Dag-Eilev er firkantet og ydmyk, og hele tiden på jakt etter nye impulser. Han er rett mann for Odd.

Rosenborg: Kåre Ingebrigtsen (f. 1965)
Har en solid spillerkarriere bak seg, og har etter hvert også en solid trenerkarriere. Han har gått en fornuftig vei før han havnet i RBK (Ranheim, Bodø/Glimt, Viking). Kåre er fotballfaglig sterk og har lederegenskaper med sterkt innslag av humor. Rett mann for Rosenborg.

MÅ TA YTTERLIGERE STEG: Drillo tror Geir Bakke er rett mann for Sarpsborg - hvis han makter å ta ytterligere steg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MÅ TA YTTERLIGERE STEG: Drillo tror Geir Bakke er rett mann for Sarpsborg - hvis han makter å ta ytterligere steg. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Sarpsborg 08: Geir Bakke (f. 1969)
Har spilt for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger. Han har vært assistent i Vålerenga, Stabæk og Molde. Han hadde liten erfaring som hovedtrener da han tok over Sarpsborg i fjor. Debutsesongen bør han være brukbart fornøyd med. Cupfinale og 11. plass i Tippeligaen. Bakke har tatt Sarpsborg bort fra den ekstremt ballbesittende stilen. Tar han ytterligere et steg, så vil han være rett mann for Sarpsborg i 2016.

Sogndal: Eirik Bakke (f. 1977)
Har en meget solid spillerkarriere, men blant annet 27 landskamper. Tok over etter erfarne Jonas Olsson foran fjorårssesongen, som endte med opprykk. Både ung alder og manglende erfaring gjør at han er avhengig av et sterkt apparat rundt seg. Det er en fordel at han kjenner klubben og kulturen godt. Kommende sesong vil vise om det er nok.

Stabæk: Billy McKinlay (f. 1969)
29 landskamper for Skottland. Han har lang erfaring som trener (Fulham, Real Sociedad, Nord-Irland), men liten erfaring som hovedtrener. Det blir vanskelig å følge opp suksessen Stabæk har hatt under Bob Bradley. Det jeg har sett av Stabæk hittil i år kan tyde på at de blir litt mer ballbesittende enn under Bradley, til skuffelse for noen og glede for andre. I alle fall et spennende nytt ansikt i Tippeligaen.

Start: Steinar Pedersen (f. 1975)
En av Tippeligaens yngste trenere. Han har solid spillererfaring, både nasjonalt og internasjonalt. Trenererfaringen er langt mer beskjeden. Jerv i 2014 og 2015, og nå Start. Det er dristig å ansette en så urutinert trener på dette nivået, men han kjenner klubben og kulturen meget godt. Klarer han å få på plass et effektivt støtteapparat rundt seg, kan dette gå bra.

Strømsgodset: Bjørn Petter Ingebretsen (f. 1967)
Har en spillerkarriere på lavere nivå (Grue). Har jobbet i Strømsgodset siden 2005 og er en del av kulturen i klubben. Hadde ingen erfaring som hovedtrener på dette nivået da han overtok etter David Nielsen i mai i fjor. Bidro til at Godset avsluttet sesongen meget bra. Nå gjenstår å se om han har de egenskapene som skal til for å møte høyere forventninger.

Tromsø: Bård Flovik (f. 1964)
Har lang fartstid som assistent i Tromsø før han gikk over til Norges Fotballforbund for å jobbe med aldersbestemte landslag. Han er fotballfaglig dyktig, men mangler erfaring som hovedtrener på dette nivået. Tok over etter Steinar Nilsen etter mye turbulens i fjorårssesongen. Hvis han får den tilliten han trener, kan dette vise seg å være rett mann for TIL.

ELDST, MEN...: Er han sulten nok? spør Drillo om Kjell Jonevret. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ELDST, MEN...: Er han sulten nok? spør Drillo om Kjell Jonevret. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Viking: Kjell Jonevret (f. 1962)
Tippeligaens eldste og mest rutinerte trener. Han har solid spillererfaring fra blant andre Viking, og solid trenererfaring på dette nivået. Går nå løs på sin femte sesong med Viking. Etter en dårlig start på fjorårssesongen tok han gode grep som gjorde at det endte med en god avslutning. Det tyder på kunnskap og ydmykhet. Har kontrakt ut 2018, så da er spørsmålet om han fremdeles er sulten nok.

Vålerenga: Kjetil Rekdal (f. 1968)
Meget solid bakgrunn som spiller, og lang og solid trenerkarriere på høyt nivå. Vendte tilbake til VIF i 2013 og er inne i sin andre periode i klubben. Har hatt stor suksess som trener, men det er en stund siden. De to siste sesongene har gitt henholdsvis 6. og 7. plass. Med en solid spillerstall er dette for dårlig, Kjetil. Også i år er stallen god nok til å kjempe om medaljer. Det er opp til treneren.

MÅ FÅ ORDEN PÅ FORSVARET: Drillo mener ansettelsen av Trond Fredriksen er dristig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅ FÅ ORDEN PÅ FORSVARET: Drillo mener ansettelsen av Trond Fredriksen er dristig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Aalesund: Trond Fredriksen (f. 1977)
Har lang fartstid som spiller i klubben, med over 400 kamper. Overtok etter Harald Aabrekk i fjor og har fått tillit i tre nye år. Det er dristig med tanke på alder og mangel på erfaring som trener. Skal det gå bra er han nødt til å få skikk på forsvarsspillet til AaFK.