Det var et Twin Otter-fly av denne typen som forsvant onsdag. Dette bildet er fra 2010.  AFP PHOTO / Prakash MATHEMA / FILES
Det var et Twin Otter-fly av denne typen som forsvant onsdag. Dette bildet er fra 2010.  AFP PHOTO / Prakash MATHEMA / FILES Foto: Prakash Mathema

Vrak av savnet fly funnet i Nepal

Letemannskaper har funnet vraket av et savnet fly som hadde 23 personer om bord i Nepal, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flyet med 20 passasjerer og tre besetningsmedlemmer forsvant i et fjellområde i Myagdi-distriktet sentralt i landet onsdag. Flyet fra selskapet Tara Air var på vei fra Pokhara til Jomsom.

– Vi har sendt mannskaper til fots til Rupse-området, der landsbyboere har meldt om en kraftig lyd og stigende røyk. Men stedet ligger mange timers gåtur fra hovedveien og vi kan ikke bekrefte noe som helst før vi finner flyet, sier politibetjent Mahendra Kumar Poudel.

Pårørende har akkurat fått beskjed om at flyet er funnet i et avsidesliggende strøk. FOTO: APTN
Pårørende har akkurat fått beskjed om at flyet er funnet i et avsidesliggende strøk. FOTO: APTN

Dårlig vær gjorde letearbeidet vanskelig, men med bistand fra helikoptre og folk på bakken fortsatte søket. Onsdag ettermiddag opplyste landets luftfartsminister at flyvraket er blitt funnet. Det er foreløpig uklart om noen har overlevd.

Flesteparten av passasjerene skal være nepalesere. Ifølge politiets opplysninger var det to utlendinger på passasjerlisten – en fra Kuwait og en fra Kina.

Flyulykker forekommer med jevne mellomrom i Nepal. Flesteparten av ulykkene de siste årene settes i sammenheng med uerfarne piloter, svikt i dømmekraft og utilstrekkelig vedlikehold. Alle landets flyselskaper står oppført på EUs svarteliste og forbys å fly i EU. (©NTB)