PLASTBIT: En rød plastbit fra produksjon er funnet i produktene Mars og Snickers. FOTO: REUTERS/Stefan Wermuth/Illustration
PLASTBIT: En rød plastbit fra produksjon er funnet i produktene Mars og Snickers. FOTO: REUTERS/Stefan Wermuth/Illustration Foto: Stefan Wermuth

Mars og Snickers trekkes tilbake i Norge

Millioner av Mars og Snickers-sjokolader trekkes tilbake i 55 land – også Norge – etter at det ble funnet biter av plast i produktet, opplyser sjokoladeprodusenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til Frankrike, opplyser produsenten Mars at produktene trekkes tilbake i Storbritannia, Belgia, Italia og Spania. Sjokoladene er allerede fjernet fra hyllene i Tyskland og Nederland.

Ylva Freiesleben i Mars Nordic bekrefter at selskapet kommer til å tilbakekalle sjokolader i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

– Vi har ingen indikasjoner på at noe skulle være galt med produktene i Norden, men vil være føre var og trekker tilbake alle Mars og Snickers i hele Norden, sier hun til VG.

Eline Bijveld i Mars Nederland bekrefter at de vet om 55 involverte land, men hun vil ikke oppgi hvilke land det gjelder.

Den røde plastbiten ble funnet i en Snickers kjøpt i Tyskland 8. januar, og den ble sporet tilbake til fabrikken i Veghel i Nederland.

Bijveld kan ikke si hvor mye fabrikken produserer daglig, men opplyser at rundt fire millioner produkter er trukket tilbake i Nederland alene. Plasten skal ha kommet fra et beskyttelsesbelegg på en av maskinene.

(NTB)