HØYDEPUNKTER: Tid for hjem kårer sine beste øyeblikk gjennom hundre episoder. Her er noen av dem. 
HØYDEPUNKTER: Tid for hjem kårer sine beste øyeblikk gjennom hundre episoder. Her er noen av dem. 

Her er Tid for hjem-gjengens villeste oppussingsprosjekter

Kjersti og gjengen avslører sine beste – og verste øyeblikk gjennom 100 episoder.

Kveldens episode av «Tid for hjem» blir sending nummer 100 av det populære oppussingsprogrammet på TV 2.

Selv mener programleder Kjersti at dette er det beste hagedesignet hun har gjort.

– Det er artig at det skulle bli dette som ble sending nr 100, det inneholder alt jeg har lært i alle disse årene med Tid for hjem, sier hun stolt.

Etter hundre sendinger med oppussing både ute og inne har «Tid for hjem»-gjengen lagret noen soleklare favoritter på minnet. Se bare nedenfor, kanskje husker du noen av disse prosjektene?

Kjerstis favoritt: Fjøset i Luster

Idyllisk til ved Lusterfjorden i Sogn lå et gammel fjøs som eierne ønsket å bruke som ekstra oppholdsrom for venner og familie.

Designer Oscar Naarud valgte å beholde eksteriøret på den lille fjøsen nesten uforandret.

– Det ble sånt et stemningsfylt rom med gammelt og nytt, farger og naturmaterialer, skyvedør mot verdens vakreste utsikt og peis. Det var veldig vakkert, minnes Kjersti.

IDYLL: Designer Oscar Naarud blandet nytt og gammelt i fjøset.
IDYLL: Designer Oscar Naarud blandet nytt og gammelt i fjøset.

Einars favoritt: Lesehjulet

Maler og tapetserers favorittprosjekt er det gjengen valgte å kalle «lesehjulet».

Dette var en stor stue som fikk et vågalt og lekent uttrykk. Designer Karin Faber gikk for 70 talls-tapet og oransje sofa innfelt i bokhylle, som ble kalt lesehjulet. Her var det også en enorm grå sofa i hovedrommet som gjengen kalte hvalen, og tapet i spisestuen med bilder av lamper på.

– Et skikkelig lekent og gøyalt rom, sier Kjersti.

CRAZY: Designer Karin Faber sparte ikke på noe du hun tegnet dette. 
CRAZY: Designer Karin Faber sparte ikke på noe du hun tegnet dette. 

Se episode 100 av Tid for hjem på TV 2 i kveld kl. 20.00!

Andreas' favoritt: Hønsehuset

Byggmesteren sin favoritt er hønsehuset som ble om til et hyggelig uthus. Dette var både vanskelig og utfordrende, spesielt med tanke på å få det opp på fire dager.

– Her bygget vi et helt lite hus i en hage, et hus som også er en skulptur. Vi var nervøse med hensyn på å få det til – men jammen gikk det! Og utrolig fint ble det, sier Kjersti.

DESIGN: Arkitektfirmaet «En til en arkitekter» designet denne utestuen. 
DESIGN: Arkitektfirmaet «En til en arkitekter» designet denne utestuen. 

Gunnars favoritt: Bakgården midt i byen

Elektrikerens beste minne er bakgården «Kroken» i Bergen som fikk en real ansiktsløftning.

Programleder Kjersti var selv designer for den familievennlige oasen. Her ble det både plantevegger med belysning og et hemmelig hagerom i to etasjer.

– Det var et artig prosjekt som var gøy å holde på med og det ble skikkelig fint, sier Kjersti stolt.

HYGGELIG: Familien i Bergen fikk et helt nytt og koselig uteområde i to etasjer. 
HYGGELIG: Familien i Bergen fikk et helt nytt og koselig uteområde i to etasjer. 

Audition for håndverkere

Sammen med programleder Kjersti Bergesen er maler og tapetserer Einar Nilsson en av dem som har vært lengst med. Kjersti husker godt da hun og produsenten hadde audition for håndverkere i 2003.

– Det var mange hyggelige gutter der som kunne sine fag, men Einar var vi 100% sikker på at ville bli en gullgutt å jobbe med. Det tok ca 20 sekunder å bli sikker på det. Og siden har vi jobbet sammen, i tykt og tynt, sier Kjersti.

Den gangen hadde de ikke trodd at de skulle pusse opp 100 rom sammen.

– Og flere skal det jo også bli. Denne uken holder vi på med program nummer 104, så vi ligger litt foran seerne, avslører Kjersti.

Nugatti-tradisjon

Oppussing kan by på kriser av stort og smått. Men den største krisen oppstår når det ikke er Nugatti på lunsjbordet.

– Det er blitt tradisjon å avslutte lunsjen med knekkebrød med Nugatti og et jordbær på toppen. Jeg sverger til brunost på dessertknekkebrødet, men resten må altså ha Nugatti, avslører Kjersti.

Skuffet

Blant 100 prosjekt vet de om to som har blitt skuffet.

– En malte om fra grønt til blått, og en var misfornøyd med en overgang fra kjøkken til gang. Det er det vi vet om, sier Kjersti.

Likevel skjer det av og til at de må tilbake og ordne noen småting etter at prosjektet er avsluttet.

– Vi har malt et ekstra strøk på et blåmalt gulv for eksempel, fikset en dør som gikk litt tregt, eller byttet produkter det har vært noe feil med. Men det er slikt som er å forvente i oppussingsverdenen, sier den rutinerte programlederen.

GJENGEN: Andreas, Kjersti, Gunnar og Einar under et av sine uteprosjekt. 
GJENGEN: Andreas, Kjersti, Gunnar og Einar under et av sine uteprosjekt. 

Største gleder

Det beste Kjersti vet er å komme hjem fra et avsluttet prosjekt der huseierne har fått tilbake huset sitt og alle er glade.

– Man er tung i kroppen og stiv og støl, med bilen full av verktøy i rotete anordning, men lykkelig og ferdig. Og veldig full av respekt for hverandre og den innsatsen alle har gjort.

Å starte et nytt prosjekt er også like moro.

– Kanskje dette kommer til å bli det tøffeste vi har gjort? Kanskje dette blir det prosjektet vi kommer til å lære mest av? Kanskje dette vil gjøre huseierne veldig glade og gi dem en bedre hverdag i mange år framover?

Gode minner

Ved å jobbe så tett sammen over så mange timer blir «Tid for hjem»-gjengen veldig knyttet til hverandre.

Kjersti husker veldig godt en gang gjengen på fire var i Oslo for å gjøre opptak til promokampanje. På grunn av snøvær fikk de ikke dra tilbake med flyet for å ha Tid for hjem-fest som planlagt.

– I stedet gikk vi og spiste middag med hvit duk og pent bestikk, og etter det ble det noen glass på et sted. Der måtte alle fire holde tale til hver og en av oss. Det var rørende og litt rørete, men du verden for en fin gjeng. Festen i Bergen ble det aldri noe av.

Verste Tid for hjem-opplevelse

I løpet av to dager opplevde en gang gjengen at alt gikk på tverke. Kjersti måtte på legevakten etter å ha fått Einars sparkelspade over nesen. Andreas sin datter hadde falt av hesten og måtte på sykehus, og designeren hadde mistet en av sine nærmeste.

– I tillegg måtte min mor på sykehus og til slutt låste jeg meg ute og måtte knuse et vindu hjemme for å komme meg inn. Men vi har bare vært på legevakten tre ganger. Dog tre ganger for mye. Kjersti, Einar og Gunnar var de som måtte repareres, avslutter Kjersti.

Se episode 100 av Tid for hjem på TV 2 i kveld kl. 20.00!