KOLLIDERTE MED KRAN: Nødetatene jobber på stedet etter at et tog kolliderte med en kran og sporet av. AFP / ANP / GinoPress 
KOLLIDERTE MED KRAN: Nødetatene jobber på stedet etter at et tog kolliderte med en kran og sporet av. AFP / ANP / GinoPress  Foto: Ginopress

Én drept og flere skadd i togulykke i Nederland

En person mistet livet og seks ble skadd i en togulykke tirsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlige meldinger gikk ut på at to mennesker omkom, men dette ble senere korrigerte dette til én person. Sju mennesker er skadd, ifølge nødetatene på stedet.

Ulykken skjedde idet toget kolliderte med en kran på en planovergang. Kranen skal ha blitt brukt til vedlikeholdsarbeider. Toget sporet av, og fire vogner veltet.

Føreren av kranen er tatt inn til avhør, melder nyhetsbyrået AP tirsdag ettermiddag. Toget skal ha holdt full fart da ulykken skjedde.

Ulykken skjedde i utkanten av byen Dalfsen, rundt 125 kilometer øst for Amsterdam. Toget var på vei mellom byene Emmen og Zwolle.

Dick Nijhof, som bor rett i nærheten av ulykkesstedet, forteller ifølge avisen AD at han hørte et kraftig smell, som om en jernplate falt fra en høyde. Da han løp for å se hva som hadde skjedd, så han toget ligge veltet på en slette.

Det var lokføreren som omkom i ulykken. Til alt hell var toget langt fra fullt.

– Det var ikke mange mennesker på toget. Dette skjedde etter morgenrushet. Det er kaos, folk er i sjokk, sier borgermester Han Noten i Dalfsen ifølge AD.

Kollisjonen skjedde på en jernbaneovergang med bommer som skulle stanse kryssende trafikk på bilveien. Årsaken til ulykken er under etterforskning.

Rundt 15 mennesker skal ha vært om bord i toget da ulykken skjedde cirka klokken 08.45.

EN DØD: Tjenestemenn bekrefter tirsdag formiddag at en person omkom  i togulykken. Én skal være alvorlig skadd. AFP / ANP / Vincent Jannink
EN DØD: Tjenestemenn bekrefter tirsdag formiddag at en person omkom  i togulykken. Én skal være alvorlig skadd. AFP / ANP / Vincent Jannink Foto: Vincent Jannink

dd

dd