Van Gaal: – Vi lærte frisparkvarianten av Midtjylland

Manchester United skal ha forhørt seg med dommerne om offsideregelen etter tapet for Midtjylland i Europa League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United tok seg oppskriftsmessig videre til kvartfinale i FA cupen etter å ha slått League One-laget Shrewsbury 3-0.

I etterkant har derimot den store snakkisen dreid seg om lagets andre mål. Tre offsideplasserte United-spillere blokkerte sikten til Jayson Leutwiler i Shrewsbury-målet da Juan Mata skrudde inn et frispark på overtid av førsteomgang.

I følge Daily Mirror skal Louis van Gaal ha innrømmet at de lærte frisparkvarianten etter forrige ukes Europa League-smell mot FC Midtjylland.

– Vi lærte det da vi analyserte Midtjylland og så at de gjorde det samme. Vi trodde det var offside, så vi spurte dommerne, som sa at det var lov, sier den pressede manageren.

Til tross for at van Gaal skal ha forhørt seg med dommerne om offsideregelen, er den tidligere Premier League-dommeren Graham Poll ikke i tvil om at målet skulle vært annullert.

– Det virker som de prøver å løpe ut av offsideposisjonen før skuddet går, men de står fortsatt i offside og forstyrrer sikten idet Mata skyter, skriver Graham Poll i sin faste spalte i Daily Mail.

Manchester United tar imot West Ham hjemme på Old Trafford i FA Cupens kvartfinale 12. mars.