Oslo  20160219.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på en felles pressekonferanse fredag . Regjeringen legger fram tiltak som skal gjøre det enklere for voksne å få opplæring og komme seg i arbeid. Det er også varslet tiltak for å bedre opplæringen i norsk for flyktninger og innvandrere.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Oslo 20160219. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på en felles pressekonferanse fredag . Regjeringen legger fram tiltak som skal gjøre det enklere for voksne å få opplæring og komme seg i arbeid. Det er også varslet tiltak for å bedre opplæringen i norsk for flyktninger og innvandrere. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Høyre i Telemark vil forby hijab i barneskolen

– En debatt partiet må ta, sier leder av programkomiteen, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyrepolitiker Mahmoud Farahmand i Telemark vil forby bruk av hijab i barneskolen.

– Vi må være klare over at sosial kontroll er en utfordring vi har i enkelte miljøer i dag, og den utfordringen vil ikke bli mindre i tiden som kommer, sier Farahmand til NRK.

Han er Høyrepolitiker i Porsgrunn og fremmet på fylkesårsmøtet til partiet i helgen en resolusjon om forbud mot hijab i barneskolen. Resolusjonsforslaget ble ikke behandlet på fylkesårsmøtet, men sendt til partiets programkomité. Farahmand forventer at forslaget vil skape debatt i Høyre.

– Det bør i det minste bli en god og saklig diskusjon som gir resultater. Om ikke resolusjonen blir vedtatt som den er, bør partiet finne andre konstruktive tiltak og løsninger på den situasjonen vi har i dag. Sosial kontroll er en utfordring vi er nødt til å ta tak i, sier Farahmand.

Leder av programkomiteen til Høyre, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker debatten velkommen.

– Dette er en stor diskusjon, som passer godt i programarbeidet. Og det reiser en del prinsipielle spørsmål som også er interessante, sier Røe Isaksen. (©NTB)