DREPT: Den høyt elskede løven Cecil ble drept sommeren 2015 av den amerikanske tannlegen Walter Palmer. Nå kan drapet få en enda mer uhendig effekt enn først antatt. FOTO: AFP PHOTO / ZIMBABWE NATIONAL PARKS
DREPT: Den høyt elskede løven Cecil ble drept sommeren 2015 av den amerikanske tannlegen Walter Palmer. Nå kan drapet få en enda mer uhendig effekt enn først antatt. FOTO: AFP PHOTO / ZIMBABWE NATIONAL PARKS Foto: -

Full oppstandelse da løven Cecil ble drept i fjor – nå kan natur-reservat drepe 200 løver

Zimbabwisk naturreservat vil drepe 200 løver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Løven Cecil ble skutt av en amerikansk jeger i fjor. Tannlegen Walter Palmer betalte over 400.000 kroner for å få jakte på kjendisløven, som måtte bøte med livet i møte med amerikanerens pil og bue.

Med svartmanken liggende foran seg poserte Walter Palmer smilende, og bildet reiste fra den zimbabwiske savannen bildet og gikk verden rundt, hvor Palmer ble hetset på nett.

Nå lar jegere være med å dra til Zimbabwe – i frykt for å bli offer for slik hets. Dette beskrives som «Cecil-effekten», og Zimbambes største viltområde, naturkonservatet Bubey Valley Conservancy, hevder det nå kryr av løver innenfor deres områder.

De har angivelig mer enn 500 løver, ifølge The Telegraph, og bestanden er ikke lenger bærekraftig. De nå alt for mange løvene spiser antiloper, giraffer, geparder, leoparder og villhunder, og ødelegger økosystemet.

Bubey Valley Conservancy har lenge hatt rike jegere som ifølge avisen finansierer viltarbeid. Disse rikingene har derimot uteblitt etter Cecil ble drept.

På grunn av «Cecil-effekten» må 200 løver sorteres ut. Nå prøver Bubey Valley Conservancy å gi andre viltområder noen løver. Hvis ikke, varsler de masseavliving, ifølge Telegraph.

– Jeg ønsker at vi kan gi rundt 200 av våre løvre bort for å lette på overbestanden. Hvis noen kjenner et passende habitat for dem, der de ikke havner i konflikt med mennesker, eller i viltområder der de ikke blir banket opp som følge av eksisterende stoltheter, vennligst la oss høre om det og hjelp oss å samle inn penger for å flytte dem, sier Blondie Leathem, som er daglig leder på Bubye Valley Conservancy.

Løvebestanden i verden har gått kraftig ned det siste århundret. På 1940-tallet var det trodd å være så mange som 450.000 løver i verden. Nå fryktes tallet å være rundt 20.000.

Walter Palmer ble tiltalt for ulovlig jakt, men tiltalen ble senere trukket.