FIRE FINGRE: Tilhengere av Det muslimske brorskap og tidligere president Mohammed Morsi roper slagord og holder fire fingre i vært i en demonstrasjon mot myndighetene. Demonstrasjonen fant sted i Faysal-området i Kairo i Egypt, 25. januar i år. FOTO: AP Photo/Belal Darder
FIRE FINGRE: Tilhengere av Det muslimske brorskap og tidligere president Mohammed Morsi roper slagord og holder fire fingre i vært i en demonstrasjon mot myndighetene. Demonstrasjonen fant sted i Faysal-området i Kairo i Egypt, 25. januar i år. FOTO: AP Photo/Belal Darder Foto: Belal Darder

Gutt (16) skulle dømmes for drap – navnebror (4) dømt i stedet

Fireåringen ble dømt for mord, men nå har retten innsett feilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke ble Ahmed Mansour Qurani Ali (4) dømt til livstid i fengsel for drap.

Ali ble dømt sammen med 115 andre som forbindes med opprør fra tilhengere av Det muslimske brorskap, som tok liv under opprør i Fayoum-provinsen i Egypt i 2014, ifølge BBC.

Problemet er at Ali var et år på tidspunktet drapene skulle ha blitt begått.

Han ble dømt for fire drap, åtte drapsforsøk og skadeverk på myndighetsgrunn.

Selv om Alis advokat hevder han har vist til dokumenter som beviser at gutten bare var et år på tidspunktet for drapene, ble han dømt av den egyptiske militærretten.

Nå har militæret gått ut og innrømmet feilen de gjorde.

I stedet for Ahmed Mansour Qurani Ali, skulle egentlig en 16-åring ved det nokså like navnet Ahmed Mansour Qurani Sharara blitt dømt for drapene.

Dette sier oberst Mohammed Samir, som er talsmann for det egyptiske militæret i en Facebook-post, ifølge flere internasjonale medier.

Fireåringens advokat sier at barnets navn kom inn blant de mistenkte som følge av en feiltagelse, og at rettsmyndighetene ikke klarte å gi dommeren fødselsattesten som beviste barnets alder på tiden lovbruddet skulle vært begått.

Det er ikke kjent hva som nå vil skje med fireåringen.

Rettssystemet i Egypt har gjentatte ganger blitt fordømt av internasjonale organisasjoner og land etter militæret tok amkten fra Mohammed Morsi i 2013. Ifølge The Telegraph anslås 40.000 mennesker fengslet i landet de siste to årene.