FRYKTER PREMIER LEAGUE: FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu.  (AP Photo/Manu Fernandez)
FRYKTER PREMIER LEAGUE: FC Barcelonas president Josep Maria Bartomeu.  (AP Photo/Manu Fernandez) Foto: Manu Fernandez

Barcelona-sjef: – Premier League en større rival enn Real Madrid

Barcelonas mektige klubbpresident Josep Maria Bartomeu mener Premier League er en større rival for klubben enn Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye TV-avtalen vil sikre de 20 klubbene i Premier League en enorm finansiell slagkraft.

Det hevder Barcelona-president Josep Maria Bartomeu i et lengre intervju med BBC.

Beundrer konkurransen i Premier League
Derfor mener han at klubbene Premier League som liga vil bli en større rival for Barcelona enn Real Madrid.

– Premier League-klubbene vil få en utrolig solid finansiell situasjon de neste årene, og det bekymrer oss, sier Josep Maria Bartomeu til BBC Sports.

Bartomeu innrømmer at Premier League er en mye mer spennende liga enn spanske La Liga.

– Premier League er verdens mest konkurransedyktige liga. Den har flest fans og genererer mest inntekter. Klubbene gjør en god jobb, og alle lag kan slå alle. Det er med på å øke interessen, sier Barcelona-presidenten.

Før han bestemt konstaterer:

– Vi har andre budsjetter å forholde oss til i Spania, og det vil være svært vanskelig for en klubb som Leicester å toppe La Liga, slår han fast.

Frykter talentene forsvinner til Premier League
Josep Maria Bartomeu, som ble valgt som Barcelona-president i 2014, frykter at de største talentene skal forsvinne fra La Liga til fordel for Premier League i fremtiden.

– Vår aller største rival er Premier League. Den ligaen er en stor butikk. Klubbene i Spania må sørge for å øke sine inntekter slik at de største talentene blir værende i La Liga. Det er derfor jeg er bekymret, og allerede har startet med å arbeide med dette. Vi ønsker å beholde talentene i hjemlandet, sier han.

Presidenten på Camp Nou bekrefter at flere klubben har mottatt flere bud på ulike Barcelona-spillere fra Premier League den siste tiden.

– Jeg vet at våre spillere er i kontakt med andre klubber, men det er helt normalt. Ingen av våre spillere vil imidlertid forlate klubben. De har fått bedre økonomiske tilbud i andre klubber, men våre spillere er ikke i Barcelona på grunn av pengene. De er her på grunn av fotballen som spilles og sine forpliktelser til fansen, mener han.

– City kopierer ikke Barcelona
Neste sesong overtar Pep Guardiola som manager i Premier League-giganten Manchester City.

Guardiola vant 14 troféer i løpet av sine fire år som hovedtrener på Camp Nou.

Manchester City har allerede hentet de tidligere Barcelona-lederene Ferran Soriano og Txiki Begiristain til direktørstillinger på Eithad.

Bartomeu vil imidlertid ikke være med på at Manchester City kopierer Barcelonas tidligere suksessmodell.

– Jeg tror ikke Manchester City kopierer noen ting som helst. Som flere andre klubber i verden har de et prosjekt om å bli enda større. Noen av deres ledere jobbet i Barcelona tidligere, og de tar med sine erfaringer til City. Det er normalt fordi i Europa så vil alle ha de beste folkene, påpeker han.

– City får en av verdens beste trenere
Barcelonas president tror Pep Guardiola blir en stor suksess på Eithad.

– Pep ville gjort det bra i hver klubb i verden, for han er en strålende trener som gjennomførte en fantastisk god jobb i Barcelona. Jeg fikk jobbe sammen med ham i to år, og han har noen strålende ideér om fotball. Disse tok han med seg til Bayern München, og disse vil han ta med seg til Manchester City, sier Bartomeu.

– Nå vil Manchester City få fordelen av å ha en av verdens aller beste fotballtrenere i sine rekker, slår han bestemt fast overfor BBC.

Barcelona møter for øvrig Arsenal i Mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld. Avspark på Emirates er klokken 20.45.