BANKET Shrewsbury i FA-cUPEN:

Van Gaal: – Viktig for klubben og fansen å vinne FA-cupen

Manchester United hadde ingen problemer med å ta seg videre i FA-cupen. League One-klubben Shrewsbury ble slått 3-0 på Greenhous Meadow.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shrewsbury – Manchester United 0-3 (0-2):

Manchester Uniteds hardt pressede manager Louis van Gaal fikk omsider noe å juble for igjen etter at rødtrøyene mandag banket League One-klubben Shrewsbury 3-0 i FA-cupen.

Chris Smalling, Juan Mata og Jesse Lingard scoret målene for van Gaals menn. Seieren kunne blitt mye større, for Manchester United vant skuddstatistikken 23-0.

– Vi har lært av analysen vår av FC Midtjylland-kampen, for vi så hva vi gjorde galt der. I dag scoret vi på sjansene våre, og det føles bra, sa Manchester Uniteds manager Louis van Gaal etter kampslutt.

Van Gaal: – Viktig for fansen og klubben å vinne FA-cupen
Nå vil van Gaal vinne FA-cuptroféet denne sesongen. Motstander i kvartfinalen blir West Ham på Old Trafford.

– Alle kamper i FA-cupen er store kamper. Jeg tror Manchester United alltid må vinne, spesielt i FA-cupen. Vi har ikke vunnet FA-cupen på lang tid, og det er viktig både for fansen og klubben å vinne FA-cupen, sa manager Louis van Gaal til BT Sport.

Midtstopper Chris Smalling støtter sin sjef. Sist Manchester United gikk helt til topps i den tradisjonsrike FA-cupen var i 2004.

– FA-cupen er en stor sjanse til å vinne et trofé denne sesongen, slo han fast overfor Manchester Uniteds hjemmeside.

Tøft kamprogram
Manchester United har et tøft kamprogram foran seg. Torsdag er det returkamp mot FC Midtjylland og søndag venter Arsenal på Old Trafford til storkamp i Premier League.

– Vi har et vanskelig kampprogram, men vi har muligheten til å vinne i alle turneringene vi er med i. Det er ikke mye tid til hvile for spillerne og for øyeblikket har vi 13 spillere ute med skade. Derfor må en liten gruppe spillere spille disse kampene, mente van Gaal.

De siste ukene har media spekulert i at van Gaal sitter svært utrygt som manager på Old Trafford. Nederlenderen hevder at han ikke leser aviser, men røper likevel at han har fått med seg spekulasjonene

– Du kan ikke lukke øynene dine for det som står i media. Det er bedre å lese det som står. Jeg har en pressekontakt som leser hva som står i avisene for meg. Jeg kan takle det som blir skrevet, og jeg håper at spillerne takler det som blir skrevet, sa van Gaal.

Flere spillere ute med skade
Med hele 13 førstelagsspillere på skadelisten, inkludert kaptein Wayne Rooney og stjernekeeper David De Gea, ble Louis van Gaal tvunget til å stille med et noe reservepreget lag mot Shrewsbury.

Men med kvalitetsspillere som Juan Mata, Anthony Martial, Ander Herrera og Morgan Schneiderlin i startoppstillingen kunne manager manager Louis van Gaal likevel stille med en slagkraftig startoppstilling.

Smalling åpnet scoringsballet
Etter 25 minutter fikk Memphis Depay muligheten til å sende Manchester United i ledelsen, men frisparket fra kanten av 16-meteren gikk rett i muren til Shrewsbury og til corner.

Like etter fikk Martial avsluttet fra god posisjon. Ballen traff keeper, og Juan Mata maktet ikke å lure ballen i mål fra god posisjon.

I det 37. minutt tok Manchester United fortjent ledelsen. Midtstopper Chris Smalling (!) ble spilt gjennom alene med keeper, og fikk satt ballen i lengste hjørnet.

Lekkert Mata-frispark
På overtid i førsteomgang doblet Juan Mata ledelsen. Fra kanten av 16-meteren kontrollerte han frisparket over muren og i nærmeste hjørne.

Dermed kunne Louis van Gaals menn gå til pause med en velfortjent 2-0-ledelse.

Etter sidebyttet fortsatte Manchester United å skape en rekke sjanser. Både Martial, Depay og Smalling var svært nære å øke ledelsen før Jesse Lingard satte inn 3-0-scoringen etter 62 minutters spill.

Kvarteret før slutt traff innbytter Will Keane stolpen. Like etter måtte imidlertid unggutten forlate banen med en strekk.

Slik startet lagene:

Shrewsbury: Leutwiler - Grandison, Whitbread, Knight-Percival - Grimmer, Whalley, Ogogo, Black, Brown - Mangan, Akpa Akpro.

Innbyttere: Halstead, Sadler, Vernon, Clark, Cole, Smith, Grandin

Manchester United: Romero - Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson - Schneiderlin, Herrera - Lingard, Mata, Memphis Depay - Martial.

Innbyttere: Henderson, McNair, Poole, Carrick, Pereira, Riley, Keane