KNUST BY: Aleppo er en av mange ødelagte byer i Syria etter fem år med borgerkrig. Nå er det håp om våpenhvile fra helgen. Foto: AFP/NTB SCANPIX. 
KNUST BY: Aleppo er en av mange ødelagte byer i Syria etter fem år med borgerkrig. Nå er det håp om våpenhvile fra helgen. Foto: AFP/NTB SCANPIX.  Foto: Baraa Al-halabi

– Enighet om  våpenhvile i Syria

USA og Russland er kommet til enighet om et avtaleforslag som skal bidra til at partene i Syria starter en våpenhvile lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forslaget oppfordres partene i krigen i Syria til å inngå en avtale om våpenhvile innen middag 26. februar, slik at den kan tre i kraft lørdag 27. februar. Den omfatter ikke IS og Nusrafronten, opplyser en vestlig kilde.

USAs utenriksminister John Kerry sa søndag at USA og Russland i prinsippet var enige om vilkårene for en stans i kamphandlingene.

Bombene som rammet Damaskus og Homs søndag, tok livet av minst 184 mennesker. Ikke siden folkeopprøret i Syria startet i 2011, har så mange blitt drept av bomber på én og samme dag, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). (©NTB)