ÅSTEDET: Politiet dekket til deler av gangveien der voldtekten fant sted natt til søndag 21. desember 2014. Arkivfoto: Arne Hofseth
ÅSTEDET: Politiet dekket til deler av gangveien der voldtekten fant sted natt til søndag 21. desember 2014. Arkivfoto: Arne Hofseth

Seks års fengsel for brutal voldtekt på Voss

Bergen (NTB): En 30 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til seks års fengsel for en voldtekt på Voss i desember 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha blitt avvist av kvinnen, fulgte han etter henne før han slepte henne 75 meter bort til en gangvei før voldtekten fant sted, skriver Bergens Tidende. 30-åringen truet kvinnen på livet før han voldtok.

Mannen har forklart at han hørte stemmer i hodet som ga ham befaling om hva han skulle gjøre, ifølge dommen. Gulating lagmannsrett beskriver voldtekten som brutal, og skriver at det var en ren overfallsvoldtekt med fysisk voldsbruk av en viss varighet og intensitet.

30-åringen har vært innlagt for psykiske problemer flere ganger siden han kom til Norge i 2008 som flyktning fra Eritrea, men retten slår fast at han ikke var psykotisk da han voldtok kvinnen.

Han har tidligere vært diagnostisert med paranoid schizofreni og har også fått diagnose som slår fast at han er alkoholiker.

Mannen har delvis erkjent straffskyld. (©NTB)