FÅR NYE EIERE: Konsernsjef i Amedia, Arne Stokstad, LO -leder Gerd Kristiansen og DNB-direktør André Støylen under dagens pressekonferanse  der det blir orientert om beslutning om salg av aksjeposter i mediekonsernet.


Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FÅR NYE EIERE: Konsernsjef i Amedia, Arne Stokstad, LO -leder Gerd Kristiansen og DNB-direktør André Støylen under dagens pressekonferanse  der det blir orientert om beslutning om salg av aksjeposter i mediekonsernet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Foto: Roald, Berit

Sparebankstiftelsen DNB tror de kan tjene penger på aviser

Sparebankstiftelsen DNB oppretter en ny stiftelse som kjøper 100 prosent av Amedia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stiftelsen overtar alle aksjene i Amedia fra LO, Telenor og Fritt Ord. Den formelle overtakelsen er forventet å skje i april.

Sparebankstiftelsen DNB gir den nye stiftelsen et lån for å finansiere oppkjøpet.

– Vi tror dette konsernet og disse avisene vil klare å forsvare sin plass i en norsk medieverden og tjene penger på det, sier direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen, på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Lokalavisene er av stor betydning for lokalsamfunnene. Å gjøre et slikt kjøp som vi nå gjør, er en naturlig videreføring av de lokale investeringene til Sparebankstiftelsen DNB, legger han til.

Han understreker at avisene er nødt til å drive lønnsomt. (©NTB)