Sparebankstiftelsen DNB tror de kan tjene penger på aviser

Sparebankstiftelsen DNB oppretter en ny stiftelse som kjøper 100 prosent av Amedia.

FÅR NYE EIERE: Konsernsjef i Amedia, Arne Stokstad, LO -leder Gerd Kristiansen og DNB-direktør André Støylen under dagens pressekonferanse  der det blir orientert om beslutning om salg av aksjeposter i mediekonsernet.


Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FÅR NYE EIERE: Konsernsjef i Amedia, Arne Stokstad, LO -leder Gerd Kristiansen og DNB-direktør André Støylen under dagens pressekonferanse  der det blir orientert om beslutning om salg av aksjeposter i mediekonsernet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Foto: Roald, Berit

Stiftelsen overtar alle aksjene i Amedia fra LO, Telenor og Fritt Ord. Den formelle overtakelsen er forventet å skje i april.

Sparebankstiftelsen DNB gir den nye stiftelsen et lån for å finansiere oppkjøpet.

– Vi tror dette konsernet og disse avisene vil klare å forsvare sin plass i en norsk medieverden og tjene penger på det, sier direktør i Sparebankstiftelsen DNB, André Støylen, på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

– Lokalavisene er av stor betydning for lokalsamfunnene. Å gjøre et slikt kjøp som vi nå gjør, er en naturlig videreføring av de lokale investeringene til Sparebankstiftelsen DNB, legger han til.

Han understreker at avisene er nødt til å drive lønnsomt. (©NTB)