REPRISE. Chile vant sitt første Copa América-trofe på hjemmebane i fjor etter å ha beseiret Argentina i finalen. Nå møtes de to gigantene allerede i gruppespillet. FOTO: AP Photo/Luis Hidalgo
REPRISE. Chile vant sitt første Copa América-trofe på hjemmebane i fjor etter å ha beseiret Argentina i finalen. Nå møtes de to gigantene allerede i gruppespillet. FOTO: AP Photo/Luis Hidalgo Foto: Luis Hidalgo

Messi og Argentina kan få sin Copa America-revansje

Gruppene for Copa Americas hundreårsjubileum er trukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 3. juni går Copa América 2016 av stabelen. Turneringen avholdes vanligvis hvert fjerde år, men sommerens mesterskap er en jubileumsutgave. Copa América og det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL), feirer nemlig hundre år.

Passende nok skal derfor turneringen arrangeres i USA. Det er første gang i historien at Copa América spilles utenfor Sør-Amerikas grenser.

Turneringen utvides også fra 12 til 16 deltakernasjoner. I tillegg til CONMBEOLs ti medlemsland, stiller seks nasjoner fra CONCACAF, det nordamerikanske fotballforbundet. Tradisjonelt sett har CONCACAF kun vært representert ved to gjestenasjoner.

Tøff hjemmetrekning og finalereprise

Foran trekningen var vertsnasjonen USA og CONMEBOLs høyst rankede lag, Argentina, førsteseedet. Det var også Mexico og Brasil, på bakgrunn av at de er henholdsvis Nord- og Sør-Amerikas mest dekorerte lag det siste århundret.

Regjerende mester Chile og Uruguay, med sine 14 Copa América- og to VM-titler, var andreseedet.

Hjemmehåpet USA må belage seg på tøff motstand fra to VM-kvartfinalister, Colombia og Costa Rica, samt Paraguay.

– Det er åpenbart en vanskelig gruppe, ingen tvil om det, men det er fullt mulig å ta seg videre, sier USAs landslagstrener Jürgen Klinsmann.

I gruppe D blir det en reprise på fjorårets finale mellom Chile og Argentina allerede 6. juni. Den gang avgjorde Alexis Sánchez finalen med en Panenka-straffe etter at Gonzalo Higuaín og Éver Banega bommet for Argentina i den avgjørende straffesparkkonkurransen.

Åpningskampen mellom USA og Colombia spilles 3. juni på Levi's Stadium i Santa Clara. Finalen finner sted 26. juni på MetLife Stadium i New Jersey.

Gruppe A

USA, Colombia, Costa Rica, Paraguay

Gruppe B

Brasil, Equador, Haiti, Peru

Gruppe C

Mexico, Uruguay, Jamaica, Venezuela

Gruppe D

Argentina, Chile, Panama, Bolivia