Med et helt eget og svært så karakteristisk frontparti, ligner ikke DB10 på noe annet. 
Med et helt eget og svært så karakteristisk frontparti, ligner ikke DB10 på noe annet. 

Solgt for 30 millioner kroner, men kan ikke brukes

Den ble bare laget i 10 eksemplarer, men James Bond tok kverken på 8 av dem.

Mange har fått med seg den nyeste James Bond-filmen «Spectre», med Bonds firmabil, en Aston Martin DB10 i en stor rolle. Svært mange Aston-Martin entusiaster hadde lyst å kjøpe seg en maken, men det ble plutselig mange om beinet da fabrikken annonserte at man kun ville lage 10 eksemplarer.

Dessverre for alle kjøpesugne kunder, så kom nyheten om at ingen av bilene ville bli lagt ut for salg, men kun brukes i forbindelse med filmingen. Den gikk da også hardt utover bilene, og da produksjonen var over hadde åtte av bilene bukket under. Kun to av bilene som hadde blitt brukt for PR av ymse slag hadde overlevd, og Aston Martin hadde ingen planer om å selge de to.

Donert til veldedighet

Men i forbindelse med en veldedighets-auksjon som auksjonshuset Christie’s avholdt nylig, med ulike effekter fra filmen «Spectre», bestemte Aston Martin seg for å donere en av de to gjenværende DB10. Selskapet var også klar på at det var den eneste de noensinne kom til å tilby for salg.

Her er bilen som skjønner norsk

Dermed oppstod en unik sjanse for Aston Martin-fans. Her fikk man sjansen til å kjøpe en DB10, og den som fikk tilslaget ville bli den eneste privatperson i verden med en slik bil. Det gjorde at kjøperne flokket til auksjonen, og medførte at forhåndsprisen på rundt 12-19 millioner kroner, ble gjort til skamme.

DB10 skal vise Aston Martin sitt fremtidige designspråk, og førstemann ut til å følge linjen blir DB11 som skal vises på Geneve-utstillingen i mars. 
DB10 skal vise Aston Martin sitt fremtidige designspråk, og førstemann ut til å følge linjen blir DB11 som skal vises på Geneve-utstillingen i mars. 

Endte opp i budkrig

Det utartet seg nemlig til en budkrig, og tilslutt gikk hammeren ned på 30 millioner kroner (2.434.500 pund)! Det er en rimelig drøy pris for det som tross alt stort sett er en Aston Martin V8 Vantage, med et litt mer ekstremt karosseri. Men til gjengjeld får kjøperen den eneste på private hender, og James Bond-linken er så sterk som det kan bli (auksjonsbilen var også signert av Daniel Craig).

Kona har laget en jernring rundt Schumacher

Den dårligste nyheten for den nye eieren er vel imidlertid kanskje at bilen ikke kan godkjennes til bruk på offentlig vei. Til tross for at den er basert på V8 Vantage, så gjennomførte aldri fabrikken de nødvendige tester som trengs for å kunne få den registrert. På den andre siden har kanskje en person som kjøper en ny bil til 30 millioner kroner, også et stykke privat vei han kan bruke den på?

Denne karen hadde signert auksjonsbilen.
Denne karen hadde signert auksjonsbilen.

Skjelett-kostyme til 1,2 millioner

For de med interesse for James Bond, kan det nevnes at på samme auksjon så gikk skjelett-kostymet som Bond bruker i filmen for 1,2 millioner kroner, mens gullringen som skurken Blofeld bruker gikk for 400.000 kroner.

Alle inntektene fra auksjonen gikk til Leger uten Grenser, FNs mineryddingsprogram og et par andre organisasjoner. Alle kjøperne var anonyme.

Volvo tilbakekaller 59.000 biler