FRYKTER LÅRBEINSBRUDD: Mark McMorris falt stygt under en konkurranse i Los Angeles i natt, og det fryktes at kanadieren har pådratt seg et lårbeinsbrudd. Doug Pensinger/Getty Images/AFP
FRYKTER LÅRBEINSBRUDD: Mark McMorris falt stygt under en konkurranse i Los Angeles i natt, og det fryktes at kanadieren har pådratt seg et lårbeinsbrudd. Doug Pensinger/Getty Images/AFP Foto: Doug Pensinger

Ny stjernesmell før X Games Oslo

Frykter lårbeinsbrudd for snowboardstjernen Mark McMorris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mark McMorris falt stygt under en Air+Style-konkurranse i Los Angeles i natt, og går dessverre glipp av X Games Oslo denne uken.

Kanadieren ble fraktet til sykehus, og de første rapportene forteller at snowboard-stjernen skal ha pådratt seg et lårbeinsbrudd.

– Det er veldig synd. Mark McMorris var sannsynligvis et av de største navnene før Big Air-konkurransen, i hvert fall på snowboard, så det er veldig synd at han ikke kommer, sier TV 2s snowboardkommentator Jonas Greve.

Fra før er det bekreftet at Silje Norendal mister X Games Oslo med et håndleddsbrudd.

– Det er synd vi mister Silje, sier Greve, men poengterer at skader er noe man nesten må forvente seg i en slik idrett, sier han.

Ulsletten er ikke alvorlig skadet

Emil André Ulsletten falt også stygt under Air+Style-konkurransen i LA natt til mandag.

Til TV 2 sier 22-åringen at han kun er forslått.

– Jeg slo meg hardt i første run, og måtte på sykehuset. Men etter røntgen og CT-scan fant legene ut at ingenting var ødelagt. De var redde for at milten hadde sprukket, eller ribbeina knekt. Men heldigvis går det bra, sier han til TV 2.

– Blir du klar til X Games Oslo?

– Ja, jeg er klar for Oslo. Hvis det ikke blir bedre så går det fint med smertestillende, sier hardhausen fra Dombås.

Han var neste til å droppe inn da McMorris skadet seg stygt.

– Ja, jeg så fallet. Det var ikke noe hyggelig å stå på toppen, og se det som skjedde, understreker han.

– Kalkulert risiko

Jonas Greve forklarer at slike Big Air-hopp som det vi så i Los Angeles, og det som bygges på Tøyen, følger med en risiko for utøverne.

– Big Air-konkurranser er en kalkulert risiko, og det vet utøverne. Skader skjer også i andre idretter, men dette er jo en ekstremsport. Det er en risiko utøverne er villige til å ta. De profesjonelle, og med tanke på hvor mange ganger de hopper så er det svært sjelden de skader seg, sier Greve.

Han forteller at hoppene i slike konkurranser er laget for å begrense skadeomfanget om uhellet først skulle være ute.

– Hoppet er bygget på best mulig måte slik at det skal begrense skademulighetene, men går man på trynet så går man på trynet. Det er opp til utøverne selv, men hoppet er laget så bra som det kan bli laget for at utøverne ikke skal skade seg, sier Greve.

Selv om store navn er ute fra X Games Oslo, tror ikke Greve det vil sette noen demper på konkurransen.

– Sportslig sett er det fremdeles veldig mange utøvere som gjør de bra, så at vi mister Mark McMorris er ikke noe større tap enn at vi mister et stort navn, sier Greve.

– De som er igjen er kapable til å levere vel så gode resultater og imponerende prestasjoner, men det er klart han er et stort trekkplaster internasjonalt sett, konkluderer Greve.