SÅPEGLATT: Flere bilister TV 2 snakket med, sier de ikke hadde sjanse til å stoppe i tide på den speilblanke isen som hadde dannet seg på veibanen etter utløpet av Eidsvågstunnelen i Bergen. Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2
SÅPEGLATT: Flere bilister TV 2 snakket med, sier de ikke hadde sjanse til å stoppe i tide på den speilblanke isen som hadde dannet seg på veibanen etter utløpet av Eidsvågstunnelen i Bergen. Foto: Torbjørn Brandeggen/TV 2

60 biler i kjedekollisjon i Bergen

BERGEN/OSLO (TV 2): 60 biler var involvert i en kjedekollisjon på E39 i Eidsvåg i Bergen mandag morgen. Ulykkesstedet er mer enn 200 meter langt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Omfanget av ulykken øker etter hvert som nødetatene får bedre oversikt over situasjonen.

Klokken 07.30 melder politiet i Hordaland at 60 biler er involvert i ulykken. 40 biler har fått skader. Ulykkesstedet er mer enn 200 meter langt.

Det er bare meldt om lettere personskader. Mellom fem og ti personer skal være skadd.

Ulykken i Eidsvåg skjedde på motorveien ut av Bergen i nordgående retning, og veien var mandag morgen stengt på stedet. Politiet i Hordaland fikk melding om ulykken klokken 06.31. En buss står også fast på glatta i området.

Innsatsleder Kjetil Øyri sier dette er den mest omfattende ulykken han har sett i løpet av sine 17 år i politiet.

– Cirka 60 biler er inne i området og rundt 40 av dem har skader. Til alt hell er det få og mindre alvorlige personskader. Tre personer er fraktet vekk fra stedet. To er fraktet til Haukeland og én er sendt til legevakt. Det er snakk om kuttskader og det er ikke meldt om alvorlige skader, sier Øyri til TV 2 like før klokken 08.

STENGT: E39 var stengt etter ulykken mandag morgen. Foto: Privat
STENGT: E39 var stengt etter ulykken mandag morgen. Foto: Privat

Brann, helse og politi rykket ut med store mannskaper etter at ulykken ble meldt. Tidlige meldinger om at ulykken skjedde på E16 ble senere korrigert til at det skjedde på E39.

Bilist Åge Kaspersen er en av de rundt 60 bilistene som var involvert i ulykken. Han sier til TV 2 at han var sjanseløs på motorveien mandag morgen.

– Jeg prøvde å stoppe, men hadde ikke sjans. Jeg skled rett inn i bilen foran. Det var såpeglatt, sier Kaspersen.

Også i Lyngbødalen i Bergen har det vært et trafikkuhell. En bil har veltet opp på et fortau. Tre personer har kommet seg ut av bilen.

– Det er meldt om svært glatte veier i Bergensområdet. Kjør varsomt!! oppfordrer politiet i Hordaland.

Også på Sunnmøre meldes det om svært glatte veier. Politiet ber folk kjøre forsiktig på strekningen Valldal-Liabygda på FV63 og FV650.

Søndag var det vanskelige kjøreforhold og flere ulykker på Vestlandet og på fjellovergangene. Bilister som skulle over Haukelifjell måtte vente i opptil ti timer for å komme seg over fjellet.

Denne uken er det vinterferie på Østlandet og dermed ekstra mange bilister som setter kursen mot fjellet.