MISTENKT: Politiet mener Jason Dalton (45) står bak de seks drapene i Kalamazoo. FOTO: Reuters/Kalamazoo County Sheriff's Office
MISTENKT: Politiet mener Jason Dalton (45) står bak de seks drapene i Kalamazoo. FOTO: Reuters/Kalamazoo County Sheriff's Office Foto: Handout

Uber: Drapsmistenkte jobbet for oss

En kilde sier til CNN at den mistenkte plukket opp passasjerer mellom skytingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mener det var 45 år gamle Jason Dalton som drepte seks personer i byen Kalamazoo i den amerikanske delstaten Michigan lørdag kveld. I tillegg ble to personer alvorlig skadd.

Myndighetene tror at gjerningsmannen kjørte rundt i byen med våpen, og at de drepte ble tilfeldige ofre.

Politiet opplyser at Jason Dalton, som er mistenkt i saken, ikke har kriminelt rulleblad fra tidligere. Det er heller ingenting som tyder på at det finnes noen relasjon mellom han og ofrene.

Var Uber-sjåfør

Søndag bekrefter Nairi Hourdajian, talskvinne for Uber, at Dalton er tilknyttet selskapet som sjåfør. Dette skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Talskvinnen vil imidlertid ikke opplyse om 45-åringen hadde plukket opp passasjerer samme kveld som de brutale drapene skjedde.

Flere åsteder

Skytingen begynte i 18-tiden lokal tid. En kvinne som var ute med sine tre barn ble skutt utenfor et leilighetskompleks. Hun ble alvorlig skadd.

Rundt fire timer senere ble en 18-åring og faren til hans skutt og drept ved en bilforhandler i byen.

Bare 10 til 15 minutter senere ble ytterligere fire mennesker drept ved en Cracker Barrel-restaurant. De fire var kvinner i 60- og 70-årene. En 14 år gammel jente ble alvorlig såret.

BILFORHANDLER: Blomster er lagt utenfor bilforhandleren hvor to personer ble skutt lørdag kveld. Foto: AP Photo/Jeff Karoub
BILFORHANDLER: Blomster er lagt utenfor bilforhandleren hvor to personer ble skutt lørdag kveld. Foto: AP Photo/Jeff Karoub Foto: Jeff Karoub

– Ble skutt rett ned

Ifølge tv-kanalen WOOD TV undersøker politiet om den mistenkte tok sjåføroppdrag samme kveld.

– Det ser ut til at vi her har noen som har kjørt rundt, plukket ut folk og skutt dem rett ned. Dette er ditt verste mareritt, når noen bare kjører rundt og dreper folk, sier visesheriff Paul Matyas i Kalamazoo.

I en uttalelse sier sikkerhetssjef Joe Sullivan i Uber at selskapet er «forferdet og knust over den meningsløse volden». De har tilbudt myndighetene bistand i etterforskningen, skriver AP.

Til tross for at selskapet ikke vil bekrefte at Dalton tok på seg sjåføroppdrag denne kvelden, opplyser en kilde til CNN at den mistenkte plukket opp og satte av passasjer mellom skyteepisodene.

Han skal til og med forsøkt å skaffe jobber etter drapene, ifølge kilden.

Ifølge NBC har en familie uttalt at de satt på med den mistenkte. Dette skal ha vært i etterkant av at drapene ble kjent, og familien sier at de snakket med Dalton om morderen som var på frifot. Ett av familiemedlemmene skal til og med ha spøkt med Dalton ved å spørre om han var morderen, hvorpå Dalton svarte nei.

Fant våpen

Gjerningsmannens motiv er uklart, ifølge politiet. Den mistenkte er en lokal mann fra Kalamazoo. Han skal ikke ha gjort motstand da politiet tilnærmet seg ham. Det ble funnet skytevåpen i bilen hans da han ble pågrepet.

Kalamazoo ligger sørvest i Michigan. Byen har rundt 77.000 innbyggere.

TV 2/NTB