KAN SMILE LURT: Statsminister Erna Solberg (H) er nå den mest populære kandidaten uavhengig av partivalg. FOTO: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX
KAN SMILE LURT: Statsminister Erna Solberg (H) er nå den mest populære kandidaten uavhengig av partivalg. FOTO: JON OLAV NESVOLD / NTB SCANPIX Foto: Nesvold, Jon Olav

Erna slår Støre sønder og sammen

Jonas Gahr Støre faller hele ni prosent på Dagbladets statsministermåling. Selv Ap-velgerne svikter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg tar innersvingen på Ap-leder Jonas Gahr Støre i en ny måling om hvem som egner seg best som statsminister.

Mens Solberg har tillit hos 31 prosent av de spurte, oppnår Støre bare 23 prosent i målingen, som er gjennomført av Ipsos MMI for Dagbladet i perioden 15.-17. februar.

Det er et fall på hele 9 prosentpoeng fra desember. Selv Arbeiderpartiets egne velgere svikter: Bare 59 prosent av dem mener Støre ville vært den beste statsministeren.

Statsminister Erna Solberg fosser tilsvarende fram og er nå den mest populære kandidaten uavhengig av partivalg. 31 prosent av de spurte mener hun er den best egnede statsministeren, en økning på 9 prosentpoeng fra desember.

– Det er klart det er kjekt. Det avspeiler også den opplevelsen jeg har når jeg møter folk. Det er nok slik at de oftere vil si noe til meg når det er positivt enn negativt. En slik måling som dette bekrefter den opplevelsen jeg har, sier Solberg til Dagbladet. (©NTB)