Russell Westbrook er ingen enkel mann å stoppe. FOTO: Bob Donnan/USA TODAY Sports
Russell Westbrook er ingen enkel mann å stoppe. FOTO: Bob Donnan/USA TODAY Sports Foto: Bob Donnan

Han er den mest ekstreme atleten i NBA

Steph Curry har tatt over tronen som NBAs beste spiller. Nå har Russell Westbrook tatt over enda en uoffisiell tittel fra LeBron James.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Oklahoma City Thunder-Cleveland Cavaliers på TV 2 Sportskanalen og Sumo kl. 21.30!

Når Oklahoma City Thunder tar i mot Cleveland Cavaliers i nattens TV 2-sendte oppgjør, er det en hel haug med dueller som gjøres opp på parketten også.

Det er to av NBAs aller beste lag. To lag med klare ambisjoner om å komme seg til, og vinne, årets NBA-finaler.

Ser man på seire og tap, er det NBAs tredje og fjerde beste lag som møtes i kveld.

James vs. Durant
De siste sesongene har snakkissen før disse oppgjørene stort sett handlet om duellen mellom Kevin Durant og LeBron James. De to spillerne som har kjempet om å bli regnet som NBAs beste spiller de siste fire sesongene. Det er en duell LeBron James har gått seirende ut av. Selv da Durant ble kåret til NBAs mest verdifulle spiller i 2014, var tonen at James fortsatt var verdens beste spiller.

Ikke lenger nummer 1
Nå har Stephen Curry overtatt tronen som verdens beste basketballspiller. Og en annen spiller på Oklahoma City Thunder har for mange overtatt en annen «tittel» James har hatt enerett på i mange sesonger, nemlig NBAs mest ekstreme atlet.

LeBron James har en helt unik fysikk. Han er ca. 205 centimeter høy og veier nærmere 115 kg. Likevel er han en av de raskeste og smidige spillerne i verdens beste basketball-liga. Kraft, hurtighet og spenst har vært blant James fremste våpen. Og verden har latt seg bergta igjen og igjen av høydepunkter fra «King James».

NBAs råeste
Westbrook er ikke like stor som James. «Bare» ca. 191 cm høy og rett i overkant av 90 kg har ikke Westbrook muskelmassen til James. Men det han mangler i rå kraft tar han igjen i eksplosivitet. Westbrook er enda raskere, enda mer spenstig og har i tillegg en råskap NBA kanskje ikke har sett siden unge Michael Jordan herjet på 80 og begynnelsen av 90-tallet.

Få idrettsligaer, om noen, kan måle seg med NBA når det gjelder rene atleter. Kombinasjonen av kraft, eksplosivitet, koordinasjon og teknikk er rett og slett unik. Og James har personifisert denne kombinasjonen. Inntil nå. Spør en NBA entusiast om hvem som er den mest ekstreme atleten i NBA, og de aller fleste vil nå si Russell Westbrook. Det samme gjelder nok de fleste eksperter.

– Westbrook er den mest eksplosive atleten i NBA. I tillegg til det fysiske så er det også det mentale som skiller ham fra resten. Han tar det aldri rolig. Han er i fullt angrepsmodus hele tiden. Og den «lille» mannen har nok de hardeste og mest ekstreme dunkene i hele NBA, sier TV 2s egen basketballekspert Calix Black Ndiaye.

Hva blir 2016 for James?
2016 kan med andre ord fort bli året LeBron James mister den uoffisielle tittelen som NBAs beste og året der han ikke lenger regnes som NBAs mest ekstreme atlet. Det vil likevel bety svært lite for «King James» om det også blir året der han henter NBA-trofeet til Cleveland for aller første gang. Skal han gjøre det, er det ikke umulig at han må gjennom nattens motstander, Oklahoma City Thunder.

Se det som kanskje er det mest eksplosive oppgjøret i NBA når NBAs beste duo, Kevin Durant og Russell Westbrook, tar i mot Clevelands «Big three» med LeBron James, Kyrie Irving og Kevin Love på TV 2 Sportskanalen i kveld fra kl. 21.30.